Гром у октобру – знакови

гром у октобру знакови

У давним временима, људи су пуно пажње посветили знаковима који су им омогућили да сазнају о будућности. Због тога се могли припремити за одређене природне појаве. Наравно, да кажем да су знакови истина погрешна, али у њима се сакупља мудрост наших предака и то је чињеница.

Знаци повезани са грмљавином

Овакав природни феномен помогао је да сазна о предстојећим природним променама. Хајде да се задржимо на најпопуларнијим од њих:

  1. Громогласна грмљавина је предрасуда лошег времена.
  2. Прво гром се чуло са сјевера, што значи да ће лето бити кул. Ако сте чули ударце са југа - сачекајте топло лето. Постоји такав знак да ако се током првог грмљавина 3 пута удари по глави и каже: "Гвоздена глава", онда током целе године можете заборавити на главобољу.
  3. Знаци који су повезани са грмљавином у октобру односе се на зиму. Дакле, ако сте чули гласине овог месеца, зима ће бити кратка и мекана. Такође је могуће очекивати много снежних дана у зими. Чули су гром почетком октобра, што значи да зима неће доћи ускоро, а пре тога ће бити релативно топла.
  4. Знак чути гром првог месеца јесени, септембра, каже да је пре почетка зимске прехладе и даље далеко, тако да ће дуго времена бити топло време.
  5. Ако сте зими чули гром - чекајте јак ветар. Да би се чули громови, када се снег не стопи, онда ће лето бити хладно. Чула се грмљавина, када је још увек било ледено на језерима - лето ће бити хладно, али даће. Наши преци су веровали да је током првог зимског грома неопходно прање из сребрног контејнера. Веровали су да, тако, особа добија здравље и лепоту.
  6. Прва пролећна грмљавина чула је када су рибњака и даље покривена ледом, па би улов рибе био добар. Ако се то деси на северу, пролеће ће бити хладно и обратно.

Веровати у знакове о гром у октобру како би решили све, али ипак да их саслушају.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

59 + = 64

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: