Људски знаци Вазнесења Господара нашег

популарни знакови за излазак Господина

Вазнесење Господње је један од најважнијих православних празника, који има посебан значај за хришћане. Прославља се четрдесети дан после Ускрса, традиционално у четвртак, и симболизира крај Исусовог земаљског путовања и повратка у Небо. Посебно занимљиви су знаци и сујеверја везана за Господње Вазнесења.

Знаци и сујеверја за Узнесење - на шта се требати пазити?

Према веровањима, ноћ Господњег Вазнесења сматрало се слављеником, јер ове птице певају гласније од уобичајене. И тешко оном који се усуђује да ухвати ову птицу - све следеће године ће проћи у сузама и невољи.

Повезан са одмора Асценсион традиције и знаци су да је немогуће да изађе из куће, перем веш, идите у каду, да се укључе у било коју врсту везом, ако не постоји строга потребе.

Сматрало се лошим знаком да одбије захтев за особу којој је потребна. Било је потребно помоћи сиромашнима и сиромашнима, третирати нешто или учинити нешто добро.

Постоји једно сујеверје повезано са бреза. Младе девојке су се питале, извлачећи брезовјеке у плетенице. Према вјеровању, чија крпа не гњави до Пентекоста, биће здрава и ожениће ове године. Ако је освијетљен - предзнак болести или смрти онога који је завијао.

Људски знаци Вазнесења Господара нашег

Према популарним знаковима са Вазнесењем долази стварна топлина и пуно љето, неће бити више мраза.

Време је било нарочито скрупулозно на овај дан. Лош знак се сматрао кишом на Вазнесењу, обећао је лошу жетву и болести стоке. И јасно време и сунце су, напротив, гаранција добре жетве.

Према уверењу, обилна роса пада на Вазнесење Господње - дакле, Земља плаче, прати Христа на небо. Младе девојке су покушале да се опере са овом росу - људи су мислили да можете постати писана лепотица и ускоро ћете се удати.

Јајце, које је кокоша узнемирено узвишеним, без икаквог изговора, није јео, јер је по мишљењу имао магичну моћ. Говорио га је и користио као шарм.

Узвишење Господара надмена и сујеверја

Традиције, обичаји и знакови Господње Вазнесења веома су интересантни и сјајног семантичког значаја. Тако је на овом празнику било уобичајено да се пишу колачићи у облику лествица од седам корака, симболизујући пут до неба. Многи су веровали да такво јело може промовисати раст каријере ако ујутру поједете колачиће и оперете са освеженом водом.

Обавезно је било присуство на свечаном столу пите са луком, сва јела посвећена, једла и третирала госте. Дан је на неки начин сматран спомеником, тако да је оброк имао посебан значај за православце.

На Вазнесењу, можете се обратити Богу и тражити испуњење жељене жеље. Најважније - да не тражите новац и богатство, такав захтев виших овлашћења неће испунити. Изузетак је случај када је финансирање потребно за добро дело или третман. Према уверењу, све што тражите сигурно ће се остварити. Господин на овај дан чује све, чак и изгубљени грешник.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 7 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: