Јога за кичму

јога за кичму

Јога је древна култура која комбинује и физички и духовни развој. Јога је настао пре око 4 хиљаде година, и упркос чињеници да је већина своје историје она је изолован из масе, у последњих неколико година. - Ова врста опоравка је све већи број присталица.

Укључујући, јога се користи за рад на кичми. Овај спорт постаје лек за људе са сколиозом, остеохондрозо, кили и другим болестима мишићно-скелетног система.

Асане јоге пружају бројне предности за кичму:

 • јачање - узрок већине моторичких обољења је мишићна слабост и, као резултат, прекомерно затезање на кичми;
 • опуштање - уз помоћ гимнастике јоге за кичми можете да опустите мишиће, које су као резултат деформације кичмене колоне биле нагнете и преоптерећене;
 • истезање - јога се користи за истезање кичме, јер је деформација дискова последица смањења удаљености између пршљенова.

Вежбе

Предлажемо да обавите неколико класичних вежби за кичму јоге.

 1. Тадасана - позадина дрвета. Ноге су заједно, ноге су притиснуте заједно, руке дуж тела. Кокица се извлачи испод, повлачи кичму на горе, као да смо закачени на врх главе.
 2. Пратхана - молитва или медитација, дланови су спојени на нивоу груди. Глава је спуштена, дисање је глатко и мирно.
 3. Сунчано држање - раздвоји ноге, руке подигнуте изнад главе, открио шире од рамена, руке, прсти посегнути за небо, глава му је нагнут уназад, очи усмерене на горе. Бреатхе равномерно и полако смањују длан руке и баци длан на телу, обављање соларну масажу светлости.
 4. Таласана - Палма. Ноге заједно, ми стојимо на чарапама, рукама које се повлачимо према горе, ладошки заједно, проширујемо кичму на горе.
 5. Вриксхасана - Дрво. Ми не мењамо положај ногу, ми подижемо руке на висини рамена.
 6. Сејалица - вршимо ротације са телом и опуштене руке, ноге и куке су непомичне у исто време, стопала ширине рамена.
 7. Архацхакрасана - полу-точка. Инхале, савијте се назад, издахните руке напред. Инхале - ми се савијамо, држимо руке на струку, издахнемо - враћамо се Иипу.
 8. Полумјесец - ноге заједно, лева рука дуж тела, десна се подиже изнад главе. Распроставамо руку и на страну, савијамо се над телом. Код инхалације подижемо руку, док се издахнемо на страну.
 9. Триканасана - троугао. Ми ширимо ноге што је могуће шире, раздвојимо прст десне ноге удесно, подигнемо руке на нивоу рамена и нагнијемо према десној нози. Гледамо горњу длану. Удахнемо, издахнемо, понављамо на другу страну.
 10. Ратник - ИП као у претходном асана, само на предњем делу ногу. Колено је 90 а, руке се шире на бочне стране. Код инхалације вратимо се на ИП, понављамо на другу страну.
 11. Уддииана Бандха (средња брава) - ноге се шире шире од рамена, руке се наслањају на колена. Тело се нагиње напред, удахне, издуши, држи дах. Устани - удахни.
 12. Вриксана - Дрво. Стојећи на равној подупирној нози, друга нога је савијена и постављена на куку равне ноге. Руке су спојене и подигнуте изнад главе. Приликом излагања, без промене положаја ногу, спустимо тело напред, растезимо кичму напред, руке су опуштене. Приликом удисања уздигнемо се, док се издахнемо, раширимо руке на горе, а са обе стране их спуштамо, спуштамо ногу. Понављамо на другу страну.
 13. Херон - подигните лијеву руку изнад главе, савијте десну ногу у колено, зграбите десну руку ногом и притисните стопало на задњицу бедра. Подрска је равна. Када се издахнемо, наслонимо се напред. Код инхалације опуштамо и спуштамо ноге. Понављамо на другу страну.
 14. Диамонд - седимо на петама, стављамо руке иза леђа, подигнемо руке што је више могуће.
 15. Двор - ПИ је исти, подигните леву руку над главом, ставите је на раме, ставите десну руку иза леђа и подигните је на лијеву длану. Подметнемо руке, поправимо позицију и поновимо на другу страну.
 16. Планина - ПИ је иста. Руке подигните и затворите у брави преко главе. Комплетирање сложен терапијски јогу за кичму - руке су нам повлачењем, инспираторни извукао своје руке и низ тело до колена, руке доле дуж тела - држање детета.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 38 = 44

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: