Заграџа

Заграџа

"Бисер Медитерана" - тако се често називају величанственом Црном Гором домаћини и бројни путници. Ова земља је прави рај од розе пјешчаних плажа, величанствених планина, брзих ријека и, наравно, историјских споменика архитектуре. Једно од најбољих места за опуштање у овој магичној земљи је мало познати град Заграџа (Заградје), када се посети свима може уронити у препознатљиву културу Црне Горе и боље се упознати са локалним традицијама и обичајима.

Опште информације

Заграџа је мало насеље на југу Црне Горе, недалеко од града Сутомора. Према статистикама, последњих година становништво је значајно порасло, а данас у селу живи око 200 људи - углавном аутохтоних Црногораца и Срба, чија просјечна старост је 42,5 година.

Што се тиче времена, клима у Заградју је топла и умерена. Просечна годишња температура је + 8,5 ° Ц. Упркос знатној количини падавина чак иу сушним месецима, овај мали град је популарна туристичка дестинација и једно од најбољих туристичких дестинација у земљи.

Атракције Загреј

Заграџа је постао познат пре свега као предиван градски град у коме су главне и омиљене знаменитости многих путника:

 1. Плажа Малевик. Једно од најбољих места за одмор на јадранској обали. На плажи има много интересантних атракција за туристе, поред тога, Малевик је познат по лекарском блату, који помаже код кожних и кардиоваскуларних болести.
 2. Плажа у Заградзхи

 3. Тврђава Хигх-Нехаи. Друга локална атракција која би требало посјетити током путовања на Заградзхе. Тврђава има дугу историју, о чему сведоче предмети из три различите културе на њеној територији. Водичима и искусним водичима саветује се да путују у обилазак тврђаве у вечерњим сатима како би нашли магични залазак сунца.

Угоститељство и смештај

Пошто се Заграџа не разликује по величини, туристичка инфраструктура овде је слабо развијена. У читавом граду постоји само неколико хотела и хотела, од којих су најбоље, према рецензијама, су:

 • Вила Октопус;
 • Хотел Флеур де Оранге;
 • Вила Гербера;
 • СТВОРИ АГАИН апартман.

Хотел Флеур де Оранге

У граду постоји и неколико угоститељских објеката: неколико кафића и 2 ресторана за кућно кување. Из црногорских јела, које вреди покушати у Заграду, најпопуларније међу туристима су:

 • рибља чорба "цхорба";
 • печено јагње;
 • кутије "Плескавица";
 • каша "тситсвара".

Рибља чорба је популарно јело у Заграду

Како доћи тамо?

Град Заградје удаљен је само 20 мин од главног пристаништа земље и једног од најпопуларнијих градова Црне Горе - Бар. Ову дистанцу можете превазићи таксијем или аутобусом. Распоред треба унапред одредити на локалној аутобуској станици.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

47 − = 43

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: