Традиције Црне Горе

Традиције Црне Горе

Црна Гора је мала земља, чија је судбина пала пуно тестова у облику сталних ратова. Становници земље су поносни, храбри и слободни људи. Обичаја и традиције Црне Горе је уско повезано са историјом и тестова, преко које је вековима одржава ову планинска земља, као и њен мултиетнички.

Већина становништва у земљи састоји се од Црногораца (43%), Срби (32%) и Бошњака (8%). Приобална подручја изабрана за стални боравак, а за летње рекреацију странаца, од којих су многи руски, италијански и немачки. Таква мешавина народа одложила је отисак на културу Црне Горе, његове традиције и обичаје.

Кратка карактеристика Црногораца

Ако покушате да генерализујете све што је познато о Црногорцима, добићете нешто попут:

  1. Угоститељство. Гости у Црној Гори срећу душу: богати сто са пуно третмана, пажње и бриге. Али и они који долазе требали би бити љубазни: у Црној Гори, власници се подстичу да дају мале поклоне.
  2. Угоститељство

  3. Спорост. Посебна карактеристика локалних становника је смиреност на ивици спорости и спорости. Постоји чак и пуно речи које јасно описују ову карактеристику карактера. На пример: "Човек се роди уморно и живи за одмор" или "Нико није умро од одмора". Такви натписи често украшавају производе сувенира.
  4. Храброст. Ова карактеристика карактера је главна вриједност Црногораца.
  5. Породица. Црна Гора је дубоко поштовала породичне традиције. Сви празници и важни догађаји се прослављају у кругу породице. Ако вам изненада затреба помоћ, то су њени чланови који ће прво спасити.

Шта још треба да знате о становницима?

Црна Гора је дубоко почашћена историјом, посматра традиције и обичаје који долазе из дубине векова. Тако, на примјер, приликом сусрета са Црногорцима рукујте се. Љубав и загрљај такође нису забрањени, али то је дозвољено само код блиских пријатеља. Земља веома воли вино, али се овде не поштују пијанице. Али већина мушких становника имају велико поштовање за пушење, пушачи су веома много на улицама, плажа, клубовима. Са Црногорци не би требало да говоре о националне или верске мржње, али је отвореност, способност да задржи разговор о секуларним темама су веома добродошли.

Сумирајући, можемо рећи да није тешко пронаћи пријатеље и разумјети становнике Црне Горе, познајући своје обичаје и традиције. Они су лијепи, пријатељски и позитивни људи који су увек срећни да живе госте.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 57 = 66

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: