Тонгерен

Тонгерен

Тонгерен је најстарији, прелепи и инспиративни град у Белгији. Када сте стигли у то, ви из прве секунде потпуно ћете потопити у другу епоху, која је пуна непознатог и занимљивог. Овај град је постао нека врста подсјећа на владавину Цезара и живот старих Римљана. Преживео је мноштво догађаја, чије се сећање чува у његовим видовима. Само немојте мислити да је Тонгерен досадан град, али сасвим супротно, има много модерних хотела, ресторана и мјеста за забаву. Због тога се сматра за одлично место у Белгији за одмор.

Време у граду

Као иу читавој земљи, благој поморској клими превладава у величанственом граду Тонгерен. У њему нећете бити узнемирени због летње топлоте или зимских снега. У лето, температура ваздуха може да се повећа до максимално +23, једном на сваке две недеље падавине пада и нема елемената. Зими је температура ваздуха једнака +5 степени, понекад кров покрива снег, али нема леда и снега. У Тонгерену, најбоље време за туризам је период од априла до септембра.

Сунчани град

Излети и забава

Древни, предивни град Тонгерен је пун мапа открића и мистерија. Садржи дубоку историју векова пне. Његове атракције су права реликвија Белгије и ремек дела светске историје. Наравно, сваки путник не пропуста шансу да прошетају кроз њих и упознају их. Најважније атракције Тонгерена, које би турист требало да види, су:

 1. Базилика Богородице (Онзе-Лиеве-Вроувебасилиек). Налази се близу станице, на тргу Стадхуисплеин.
 2. Почетак Свете Катарине (Синт-Цатхаринабегијнхоф). Једна од главних атракција, која потиче из даљине 1239.
 3. Тврђаве зидови (Стадсомваллинг). Смештен на 1 км од базилике Богородице.
 4. Замак Херенелдерена (Кастеел ван Херенелдерен). Удаљена је 4 км од станице.
 5. Црква Светог Мартина (Синт-Мартинускерк). Смештен у предграђу Тонгерена.
 6. Цити Халл. Налази се на углу Великог трга.
 7. Хало-римски музеј.

Излети на ова места су изузетно интересантни и информативни. Погодно за посету деци.

Стагнант Саинт Цатхерине Хало-римски музеј Товн Халл
Главни трг града Базилика Богородице Црква Светог Мартина

Хотели в Тонгерен

У Тонгерену нема много хотела, али довољно да се брзо и удобно смести у било које доба дана. У граду нема свих категорија, најбоље су оне које су примиле четири звездице. Они су у центру, трошкови живота су еквивалентни 150 долара дневно. Сви хотели у Тонгерен су чисти, удобни, служе бесплатни доручак, постоје ресторани (барови, кафићи) и добра листа доступних услуга. Већина туриста више воли да остану у следећим хотелима:

 • Ебурон Хотел 4 *;
 • Маисон Сопхие 4 *;
 • Хуис ван Стеинс 3 *;
 • Боутикуе Хотел Цаелус Вл 2 *.

Поред хотела у Тонгерену постоје и друге могућности за становање: виле, апартмани, куће за госте, изнајмљивање апартмана. Они се лако могу наћи у сваком углу изванредног града и сместити се за погодно плаћање за вас.

Ебурон Хотел Маисон Сопхие Роом

Ресторани у Тонгерен

Дуга шетња и излети до Тонгерена ће, наравно, угушити било ког путника, и било би лепо током паузе да се освежите. Срећом, у овом прелепом граду постоји много кафића, пицерија, брза храна, шницла, барови и шик ресторан. Они послужују јела националне кухиње, као и француске, европске, кинеске. У овом граду лако можете пронаћи место за вољење, у којем можете провести романтично вече или бучни одмор. У Тонгерену туристима су се допадали следећи ресторани:

 • Ресторан Магис;
 • Ресторан Базилик;
 • Ресторан Сјалотте.

У просјеку, пуна вечера у овим институцијама иде на 200-500 долара.

Ресторан Базилик Ресторан Магис

Пут и превоз

Чаробни град Тонгерен налази се на обали реке Екер, од западног дела провинције Лимбург, 20 км од Хасселт, 30 км од Лиегеа и 90 км од Брисела. Можете доћи тамо возом и изнајмљеним аутомобилом. Ако идете у град од Хасселт жељезницом, потом проведите на путовању само 25 минута, а из главног града - око два сата. Да возите аутомобилом до Тонгерена из најближих градова, онда изаберите пут Н20 или Н3.

У самом граду, мјештани путују колима, таксијем, бициклом, мотоциклом или јавним превозом. Генерално, инфраструктура у њој је добро успостављена. Можете да узмете аутомобил или друга превозна средства у локалним компанијама.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: