Свакопмунд

Свакопмунд

Градско насеље Свакопмунд се налази на атлантској обали у центру Намибије. Сматра се да је други најважнији после главног града, овде се руководство целе земље креће од Виндхоека током лета.

Опште информације

Свакопунд - шармантан, тих и градски град у европском стилу, изграђен у немачком колонијалном стилу. Популарно је међу туристима, у одмору и викенду долазе многи локални становници. Грађани су углавном ангажовани у туристичком послу, који се у протеклих неколико година почео брзо развијати.

На архитектонски стил у великој мери су утицали немачки колонисти, који су владали овде прије више од 100 година. До главних зграда центра града то потврђују: немачка лутеранска црква, касарна, стара железничка станица или кућа Хохензоллерн.

Лутеранска црква

Клима

Хладна струја Бенгуела позитивно утиче на време у Свакопмунду. Клима је благо, што привлачи многе туристе. Током читаве године дневна температура се креће од + 15 ° Ц до + 25 ° Ц. Падавине падају мало, али често постоје снажни магли и висока влажност.

Атракције

Најпосећенија места у граду су:

 1. Музеј Свакопмунда ће говорити о свим историјским чињеницама из Намибије. Хала посвећена локалној флори и фауници веома је незаборавна. Већину музеја заузимају експонати првих возила, алата. Постоји чак и изложба посвећена апотекама и стоматологији. Једнако је интересантно погледати камење које је минирано у цревима намибијске земље - музеј има највеће узорке.
 2. Музеј Свакопмунда
  Изложба музеја

 3. Кристална галерија прикупила огромну количину драгуља и минерала. Главни понос изложбе је највећи кварцни кристал на свету. Галерија има 2 продавнице, могу купити камење и разне производе са њима. Улаз ће коштати 1,49 долара.
 4. Кристална галерија
  Највећи кварц на свету

 5. Свакопмунд акваријум - најпопуларније место у граду. У огромном комплексу прикупљају се сви представници локалног поморског краљевства. Такође можете посетити осматрачницу са прекрасним погледом на море и пустињу. Улаз је 2,23 долара.

Свакопмунд акваријум

Забава

Свакопмунд је доступан за сваки укус. Најинтересантније опције за госте града су:

 1. Оцеанске плаже - отворен, може бити опасан у случају великих таласа, неприкладних за купање, играња на песку и риболова. У северном делу града постоји плажа са заштитним оградама, сигурније је да пливате тамо.
 2. Заштићене плаже

 3. Сандбоардинг - Екстремна забава за младе људе. Спуст са дина има 2 опције. Први је "уступити укрцавање" за оне који већ поседују овај спорт, а други је "лези на укрцавање" за почетнике. Боље је носити густу одећу, спортску обућу, сунчане наочаре и крему за сунчање. Иза остатка пратите туроператоре. На овом догађају трајаће пола дана.
 4. Сандбоардинг

 5. Параглајдинг са дине - у ту сврху је изграђен специјални центар за обуку. Сви летови преко дина се обављају дуж обале од Свакопмунда до Валвис Беја;
 6. Летови на лаким авионима. Забава ће трајати од 2 сата до целог дана. Углавном прелазе преко дина, напуштених насеља и обала са колонијама морских животиња.
 7. Падобранство - Првих 30 мин. лет на авиону, затим скок од 3 хиљаде метара (заједно са инструктором).
 8. Вози до Цапе Цапе, налази се за 30 минута. вожња из Свакопмунда. Ово је узбудљив излет у ролерију печата.
 9. Шетња катамараном или бродом из јахте клуба Валвис Баи у луци. Туристи чекају занимљиве погледе на пловило, приобаљу, храну, пеликане, албатросе. Видиш делфине.
 10. Остале екстремне забаве: вожња бициклом, пецање на океану, балон врућег ваздуха, јахање камила, јахање, излети у пустињу Намиб.

Хотели

У насељу Свакопмунд, избор хотела, хотела и комплекса за одмор је веома велики. Најпопуларнији од њих су:

 • Сандцастле Апартментсс - налази се у врту 500 м од обале. Комплекс има све врсте погодности;
 • Сандцастле Апартментс

 • Свакопмунд Лукури Суитес (алл инцлусиве) - шик хотел у срцу града. Овде најбољи однос цене и квалитета;
 • Органиц Скуаре Гуестхоусе - Одлично за парове. Можете наручити разне активности, излете и шетње;
 • Органиц Скуаре Гуестхоусе

 • Беацх Хотел Свакопмунд - ту је лијепа тераса с базеном на роштиљу и погледом на оцеан;
 • Беацх Хотел Свакопмунд

 • Беацх лодге - Јединствени дизајн ложишта са панорамом океана, нуди гостима угодне собе, ресторан, бар, роштиљ;
 • Беацх лодге

 • Вилла Сохрада - кућа за оне који су на одмору, са огромном баштом, сопственом кухињом и роштиљем.

Вилла Сохрада

Ресторани

Места за јело дивних намибијских јела од меса или морских плодова су веома бројне. У граду су ресторани са европском кухињом, за вегетаријанце, кафића.

Најпопуларније су таква места у Свакопмунду:

 • ресторан "Туг" - налази се на обали мора и изграђен је од трупа брода;
 • "Јетти 1905" је занимљив јер је изграђен на шиповима, главни правац кухиње је морски плодови;
 • ресторан Намигос - мени је укључен, мексичка и намибијска кухиња, широк избор морских плодова;
 • Кафана Пане Фресцо - увек свежа укусна кафа и кроасана.

Ресторан

Куповина

У Свакопмунду можете купити поклоне или сувенира, као у било ком другом граду. Цене су мало прецењене у поређењу са осталим градовима у Намибији, али то се надокнађује великим асортиманом робе.
Најпопуларније продавнице:

 • Отворено тржиште на Ам Золл-у се налази у центру града. Сва роба је постављена на подлоге, а трговци су мало лукави. Најбољи савет је да се договори, а цена ће пасти 3-4 пута. Пратите свој новчаник и квалитет роба коју купите;
 • Воерманн Броцк Малл - трговачко подручје са скупим, квалитетним сувенирима. На територији постоји супермаркет и интернет кафе;
 • Браухаус Арцаде - продавница која се протеже дуж пешачке улице. Постоји одличан производ, постоје ресторани, кафићи и паб;
 • Схоприде - тржни центар са огромном количином квалитетних производа.

Браухаус Арцаде

Транспортне услуге

У Свакопмунду нема јавног превоза, сви потребни садржаји се налазе на пјешачкој удаљености. За дуже излете боље је назвати такси, а на улицама није "ухваћен". Такси вожња из Свакопмунда, на пример, у Валвис Баи, кошта 2,97 долара.

Како доћи тамо?

Саобраћајна инфраструктура у овом делу Намибије је добро развијена. Град има мали аеродром, али редовни летови су направљени 30 км јужно од аеродрома Валвис Баи. Железница повезује Свакопмунд са Виндхоеком, два пута недељно путује кроз путнички воз. Град је повезан са остатком земље путем мреже аутопутева. Због суве климе Намибске пустиње и минималних падавина, путеви нису уништени, могу се развијати брзинама преко 100 км / х.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

7 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: