Сутоморе

Сутоморе

У Црној Гори велики избор туристичких дестинација. Топло море, јако сунце, изванредни пејзаж лепоте, добра воља домаћих људи, укусна и разноврсна кухиња - све ово привлачи велики број туриста. Црна Гора (друго име земље) једна је од популарних дестинација за становнике бившег Совјетског Савеза, тако да се лети руски говор може чути у готово свим градским средиштима.

Опште информације

Ако сте навикли на уштеду трошкова, али не на квалитету одмора, онда је Сутоморе одлична опција. Мали градски град, који се налази између Петровца и Бара, познат је по својим плажама и могућностима мираног породичног одмора.

Сутоморе на карти Црне Горе

Главне атракције града су:

 • Црква Св, изграђен у КСИИ веку;
 • Црква Св

 • Хеи-Нехаи Фортресс (превести се као "Бојите се - не бојте се"), коју су основали турски држављани;
 • Хеи-Нехаи Фортресс

 • рушевине манастира Свете Марије, Прешли су до данашњег дана из 11. века и налазе се недалеко од града.

У близини одмаралишта налазе се и многа занимљива места у којима се из Сутомора организују излети у Црној Гори. На пример, Скадарско језеро или Национални парк Ловћен.

Цоастлине

Плаже у Сутомору сматрају се међу најбољима у земљи. Од ветрова су заштићени чемпресом и боровом шумом, њихова укупна дужина је више од 2,5 км. Покривеност зависи од мјеста: негде је то велики шљунак, али постоји песак, који се сматра куративним и помаже да се ослободите реуматских болова.

Инфраструктура овде је врло добро развијена: увек је могуће изнајмити кишобране и сунцобране, а забавне активности могу бити разноврсне воденим активностима које су бројне у Сутомору у Црној Гори. Најпопуларнији међу туристима уживају у роњењу, вожњи на катамаране, банане, падобранству и риболову.

Плаже у Сутомору
Забава

Угоститељство и смештај

Будући да се овај локалитет у Црној Гори фокусира на туризам, неће бити проблема с избором хотела, апартмана и вила у Сутомору, а боље је унапријед резервирати смештај. Веома популарне су следеће могућности смештаја:

 • Корали је хотел са 2 звездице у Сутомору, опција буџетског смјештаја у Црној Гори. Собе у хотелу 313 су на располагању сви потребни услови за удобан боравак: близина плаже, бар, ресторан, теретана, бесплатан паркинг и Ви-Фи;
 • Вила Јадранка Сутоморе (Вила Јадранка Сутоморе) састоји се од 18 апартмана, кухиње, бесплатног паркинга, отвореног базена и још много тога;
 • Хотел Порто Соле је један од најбољих хотела у граду. За удобност гостију налазе се: спа, бар, ресторан, фитнес центар, базен, итд. Осим тога, хотел организује трансфере о аеродрому Тиват до Сутомора, удаљеност је око 55 км;
 • Злата Обала (Златна Обала) је хотелски комплекс на периферији Сутомора.

Хотели у Сутоморе

Уз избор кафића и ресторана у граду неће бити проблема: само на обали имају више од 50. Дакле, мораћете да одлучите само са вашим преференцијама, а снабдевање и припрема је свуда на врло добром нивоу. А како се не би изгубили у граду, боље је добити мапу Сутоморе Монтенегро, на којој су означени сви важни објекти.

Сутоморе ресторани

Јавни превоз у Сутомору

Градом и плажама је најповољније путовати аутобусом или таксијем. Ако имате право и потребно возачко искуство, онда можете изнајмити аутомобил.

Одмаралиште се може доћи на неколико начина:

 • аутобусом од Будве до Сутомора, удаљеност између градова је око 30 км;
 • жељезницом. Одмаралиште је повезано са жељезницом у Београд;
 • авионом. У Сутомору аеродром није доступан, али се налази у Тивту, одакле ће бити могуће на међуградском аутобусу, таксију или изнајмљеном аутомобилу.

Транспорт Сутоморе

Туристи који планирају одмор у Црној Гори, често не знају који град бирају: Сутоморе или Бецици. Постоји нешто заједничко између ових тихих мјеста, али се верује да се најбоље слике обале у Црној Гори добијају само у Сутомору. Одмор овде, као и друга одмаралишта у земљи, боље је доћи до сезоне плаже, која почиње овде у мају и завршава се у септембру.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: