Охрид, Македонија

охрид мацедониа

Чим у поље за претрагу унесете реч "Македонија", можете видети слике живописног језера и цркава испред вас против тиркизне кристално чисте воде. Ова врста и тако позива на путовање до најлепшег града - Охрид.

Одмор у Охриду

Охрид није само град у Македонији, већ и истоимено језеро. Ово језеро је главна атракција и магнет привлачи туристе из цијелог свијета. Међу осталог, Охрид је такође доста православних цркава од 9-14 стољећа и других културно-историјских споменика. Дакле, будите сигурни - погледајте шта је то.

На обали Охридског језера у Македонији протеже се 30-километарска зона плажа. Њихова територија је најчистији песак на коме се можете опустити, сунчати и забавити. Температура воде у језеру траје око + 25 ° Ц, а сезона купања траје од маја до септембра.

На обали језера има пуно хотела, хотела, санаторија, пансионских кућа. Можете се упражњавати једрењем или унајмити јахту или брод и забавити се.

Поред језера, град Охрид, који у Македонији нуди и мноштво других занимљивих места. То су манастири и цркве, од којих има више од сто. Сваком од њих више од 10 векова, ау њима се чува историја ових светих места.

Ако сањате о одмазданијем одмору - можете користити локалне продавнице и ресторане: овдје можете купити најјединичније ствари које не можете стићи негде другде, ау ресторанима можете уживати у јелима чисте балканске кухиње.

Од догађања у Охриду посебно су популарни Балкански фолклорни фестивал и Фестивал љетне драма. Многи људи долазе овде само за утиске ових културних атракција.

Како доћи до Охрида?

Ако сте из Русије, можете направити директан лет из Москве. Чартер летови се обављају једном недељно. Али да не чекате недељу дана, можете летјети за Београд и одатле даље за Орцхид.

Ту је и аеродром седам километара од Охрида, који прихвата летове из Љубљане, Цириха, Тел Авива, Амстердама, Беча и Дизелдорфа.

оцхрид мацедониа 1 охрид мацедониа 2 оцхрид мацедониа 3
Македонија охрид 4 Охрид Мацедониа 5 охрид мацедониа 6
охрид мацедониа 7 оцхрид Мацедониа 8 Охрид Мацедониа 9
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

54 − 53 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: