Динан, Белгија – атракције

Динан Белгијска знаменитост

На обронцима необично лепих Арденских планина у Белгији је мирно градско место Динан, које фасцинира путнике са древном архитектуром и предивним пејзажима и позната је туристичка дестинација за мјештане. За релативно мали град у Белгији, Динан има велики број атракција које привлаче туристе и доносе право задовољство.

Топ 10 најбољих места у Динану

 1. Најпознатији оријентир Динана је Цитадела, која виси око 100 метара висине. Сада војни музеј ради овде, можете га доћи превазишући 420 корака. Из тврђаве отвара се прекрасан поглед на град и Меусе.
 2. Цитадела

 3. Ништа мање популарна атракција је црква Богородице (има друго име Нотре Даме). Црква у готичком стилу с кугластом куполом и не мање интересантним ентеријером привлачи пажњу туриста већ дуги низ година.
 4. Црква Нотре Даме

 5. Једна од знаменитости Диана је камен Баиард. Највећи део стијене у висини достиже 33 метра, тако да се не може занемарити са обала Меусеа. На врху Баиарда налази се мали спире.
 6. Баиард Роцк на обали реке Меусе

 7. Будите сигурни да посетите Динан Аббеи Лефф, познат по пиву, који се рађа од далеког 13. века. Овде можете посетити музеј.
 8. Аббеи оф Лефф

 9. Мало људи зна да је у Динану рођен проналазач саксофона - Антоине Јосепх Сацхс. У кући у којој је рођен Сакс, постављена је спомен плоча, а унутра је музеј музичких инструмената. Прије уласка у музеј, туристе дочекује "бронзан изумитељ" саксофоном у његовим рукама.
 10. Музеј музичких инструмената. Хоусе оф Адолф Сацхс

 11. Познати по својим шармантним вртовима, дворац Анневоис је један од најљепших двораца у Белгији. На њеној територији има око 50 фонтана и 20 украсних рибњака.
 12. Аннецои Гарденс

 13. Једна од древних зграда Динана је Градска вијећница (Градска вијећница), која је занимљива зграда у којој су два крила зграде под правим углом. Декор камења, велики број скулптура и слика чини га још атрактивнијим.
 14. Градска вијећница (Вијећница)

 15. У непосредној близини Динана постоје јединствене пећине са сталактитима, који су створене неколико хиљада година од стране ријеке Лес. Једна од најпознатијих пећина је Монт Шаф, познат по античким римским временима.
 16. Пећина Монт Шаф у Динану

 17. На једном од малих тргова у граду налази се необична скулптура - "Триумф светлости", коју је белгијски уметник Антоан Виртз креирао као прототип Кипа слободе. Упркос чињеници да је скулптура успостављена давно, није изгубила атрактивност. Сваке године све више туриста дође до стварања познатог уметника.
 18. Скулптура Триумфа Светлости

 19. Важан је мост Цхарлес де Гаулле, једини мост у Динану који повезује обале ријеке Меусе. Овај мост је украшен многим великим, светлим и сјајним саксофонима. Доступан је и за пешаке и за возаче.

Цхарлес Бридге

У закључку бих желео да додам да су локални људи веома поносни на свој град и са задовољством ће вам показати све своје знаменитости. Лепо путујте!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: