Буљарица

Буљарица

Црна Гора је прилично компактна земља. Ово је њена неспорна предност, јер током остатка можете посетити сваки удаљени угао. Међутим, популарност Црне Горе може играти са туристима окрутно шале, нудећи туристима преплављене плаже и угушене хотеле. Због тога, приликом планирања Вашег одмора, боље је обратити пажњу на мала села. На пример, велика опција за одмор у Црној Гори биће град Буљарица.


Практичне информације о граду

Буљарица је у близини Петровца. Верује се да је ово екстремна тачка тзв. Будванске ривијере. Локално становништво чине само 160 људи. Економија села базирана је на сектору туризма. Међу туристима, најчешће су Срби. Укупна маса је мало разређена од стране туриста који су сазнали о Боуљарици у Црној Гори са фотографија и различитих информација на Интернету, понекад прилично случајно.

Поглед са висине

Атракције

Главна атракција Буљарице је плажа, што је сасвим логично за Црну Гору. Село се налази на јадранској обали. Плажа у Буљарици протеже се 2,5 км. Међутим, треба имати у виду да је готово трећина погодна за рекреацију. Остатак обале овде је необрађен, камен и понекад прљав.

Плажа у Буљарици има неопходну сферу услуга за удобност туриста. Ако је потребно, можете изнајмити лежаљку и кишобран, а дуж обале протежите љетне кафане и посуде са потребним посуђем за плажу и сувенирима. Оно што је типично, на плажи је увек мало људи. Јужни део се сматра дивљим. Ако се трудите да ућутите и изолујете, Буљарица ће вам најбоље одговарати.

Плажа

Поред тога, у близини села постоји неколико старих села која су спремна да туристима упознају стварно оличење класичног пасторалног стила. Вриједно је пажње туриста и древног манастира Градишће КСИИ вијека. Поред тога, у близини Буљарице налази се комеморативна плоча аустроугарског краља Франца Јосефа ИИ.

Манастир Храдиште

Хотели и ресторани

Буљарица је веома мали град, али пошто је туристичка инфраструктура основа економије, неће бити тешко пронаћи кров над главом. Већини туриста се нуди одмор у стану. На пример, Апартментс АурораЛук нуди отворени базен, приватну плажу и живописну башту. Апартаментос Апартментс Савојо се понаша с изврсном терасом за сунчање и има приступ затвореној плажи. Ако више волите хотел, а онда само 2,5 км од Буљарице, у Петровцу, налази се одличан хотел Монте Цаса СПА Веллнесс. Осим комплетног спектра услуга и одличног сервиса, гости могу уживати у парним купатилима, соларијуму, салону за масажу и фитнес студиу.

Монте Цаса СПА & Веллнесс
Апартментс АурораЛук
Апартмани Савојо

Буларица неће оставити гладне госте. Поред бројних грицкалица на плажи, град има неколико објеката у којима можете бити укусни и јефтини. Ресторани Нобел и Кафана Магазини третирају госте са националном кухињом, а ресторан Беванда ће одушевити љубитеље морске хране. Да бисте задовољили осећај глади на плажи: кафић Кооба Галеб ће помоћи да се одморите.

Ресторан Беванда
Коноба Галеб

Како доћи до села Буларица?

Из Петровца и Будве редовно аутобус редовно одлази. Осим тога, из Петровца у правцу села налазе се пешачке стазе дуж плаже. Од Будве до Буљарице, можете узети аутопут Е65 / Е80. Удаљеност је само 18 км, а пут ће трајати не више од 20 минута.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 7 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: