Животно искуство

животно искуство

Људи који воле да науче друге да живе, верују да имају право на то, јер имају богато животно искуство иза рамена, могу дати на стотине примера различитих ситуација и тачног понашања у њима. Али може ли такав савет бити ефикасан?

Зашто нам треба животно искуство?

С једне стране, одговор на ово питање лежи на површини, животно искуство је неопходно за нас, тако да имамо прилику да стекнемо знање, вештине и вештине. Не сећате се шта ће нам се догодити, то јест, ако не добијемо ово искуство, сваки пут морамо научити како ходати унаоколо, држати кашику итд. Животно искуство нам помаже не само да стекнемо ново знање, већ и да запамтимо наше погрешне радње, тако да их не морамо поново понављати. Недостатак искуства је често извор страха људи, у већини случајева, страх од неуспјеха. У случају да особа има искуство обављања било ког посла, иако безначајно, многи задаци се могу решити брже и лакше него за људе који немају вјештине таквог рада.

Стога, животно искуство је снажан механизам који нам омогућава да се прилагодимо околини.

Да ли је животно искуство увек корисно?

Упркос чињеници да у многим случајевима ваше животно искуство може бити корисно, може бити корисно не увек, а ако се ради о некоме другом искуству, често га једноставно не можемо схватити. Постоји много примера у којима мајка, вођена својим богатим животним искуством, учи своје дијете шта да ради, а шта не. Шта у овом случају чини дијете? Готово увек иде против речи мајке, понекад из осећаја контрадикције, али чешће јер се искуство других, чак и одраслих, није увек перципирао, сви ми треба да испробамо.

Пошто смо сазрели, добијамо способност да слушамо мишљења других, али да саслушамо савјете других људи, тј. Да преузмемо арсенал нечијег животног искуства само када то желимо.зашто нам треба животно искуство То јест, ако особа треба савјет, позваће га (он ће ићи на обуку или курсеве), неадекватне препоруке неће се чути.

Са нашим животним искуством, није тако једноставно - нама је потребно, али понекад смо у себи заробљени. Бити у сличној животној ситуацији, чини нам се да ће се све догодити, као што је то био последњи пут, и стога поступамо сходно томе. Проблем је у томе што апсолутно идентичне ситуације не постоје и посматрамо свет кроз призму прошлости, губимо прилику да видимо друга решења. Дакле, искуство је добра ствар, али не морате заборавити на живот у садашњости.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 8

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: