Вежба “Тсеитнот” за лидера

Вежба

Правила за тренинг "Тсеитнот" за менаџере

Циљ

Планирање развоја.

Време

Од 25 до 35 минута.

Величина групе

6-14 људи.

Обука и ресурси

Копије инструкције о броју учесника.

Инструкције

Потребно је прочитати и дистрибуирати упутства учесницима.

Дебриефинг

 1. Како сте управљали задацима?
 2. Шта је било тешко?
 3. Шта је спречило?
 4. Шта је помогло?

Разговарајте о неколико решења.

Који закључци се могу извући из дискусије?

Нудимо неколико варијанти инструкција за вјежбу "Тиме Зеит" за менаџере.

Опција број 1

Упутство:

Ви сте шеф једне од огранака корпорације Каслер. Данас имате тежак дан. Намеравате да чините што је могуће више случајева, сутра у 07.30 часова, напустите седиште у Кијеву са извештајем о стању у вашој филијали.

Ујутро је 08.40. Последњих дана, на вас је пало много малих и великих невоља: канцеларијска машина се разбила, возач је заузет поправио, секретар је изгубио глас (нервозно). Јучер је почела велика елита изложба "Метал-2006". Учешће на овој изложби је веома важно за компанију, руководиоци на високом нивоу, једнако угледни посетиоци на изложби. Нажалост, менаџери ваше компаније су се преселили да раде са конкурентима, као резултат тога ваши партнери већ већ други дан раде на штанду. Једина особа на коју се можете ослонити у овим тешким данима је ваш менаџер. Међутим, обећали сте да је данас пустите данас у 17.00, јер данас има рођендан. Секретар је отворен до 18.00. Поред тога, ваша супруга је данас имала напад апендикитиса и одведена је у болницу. Случајно сте се сећали да деца која су већ отишла у школу немају кључеве за стан јер је ваша жена увијек код куће и увек их упознаје. С обзиром на то да вам је срећа остала без новца на рачуну и ваш мобилни телефон је привремено закључан, тако да не можете комуницирати с било ким на путу. Срећом, ваш потпуно нови Мерцедес је у одличном стању. Кретање из једне тачке у друго сваки пут траје 20 минута. Да би овако био бржи, немогуће је.

Данас морате имати времена:

 1. Морате покупити авионску карту у компанији <Авиатор> за сутрашњи пословни пут. - 10 мин.
 2. У радионици морате да преузмете штампач из поправке да бисте одштампали документе за сутрашњи пут. Документи су спремни - штампа 20 мин.
 3. Генерални директор компаније <Сервис плюс>, Ваш ВИП клијент, данас је рођендан, а ви сте му наручили поклон - столни сат у облику пјенушавог љута пива. Јуче смо позвали из салона и тражили да се данас налазимо у канцеларији, гдје ће курир доставити поклон.
 4. Данас сте заказали преговоре са врло важним клијентима - 1-1,5 сати
 5. У 18.30 морате бити код куће да бисте отворили врата за децу која долазе из школе.
 6. Од 17.00 до 19.00 можете посетити жену у болници.
 7. Од 09.30 до 10.30 имате састанак са руководиоцима вашег одељења за последњи квартал.
 8. У 13.00 планира се састанак партнера. Не знаш зашто.
 9. Желели бисте да видите најновије издање часописа из области металуршке производње који су се накупљивали на вашем столу. - 30 мин.
 10. Морате се припремити за презентацију на Међународној научној и практичној конференцији која је посвећена посебностима производње цијеви (у том правцу планирате да развијете своје пословање). Конференција ће се одржати за 2 дана, на дан повратка на службена путовања, сасвим разумијете да нећете имати други пут за обуку. Да бисте припремили извјештај, потребно је 2-2.5 сата.
 11. У 20.00 у ресторану <Большая медведица> Твоје чека свечану вечеру директор компаније <Сервис плюс> (ВИП-клијент). Тамо је наручио сауну.
 12. У 12.30 долази консултант из компаније. <СЕТИ>. Ви сте то назвали зато што сте направили корпоративну мрежу и сада постоје потешкоће у раду многих програма. То доводи до квара у целој канцеларији и треба вам неко да погледа шта није у реду. - 40 мин. - 1 сат
 13. Преписка која вам је упућена садржи неколико питања која, по мишљењу вашег секретара, захтевају хитно решење. - 1 сат.
 14. У парку од 17.00 до 19.00 са псом шета твоја мајка. Са њом сте се унапред договорили о састанку и које ви нисте видели више од мјесец дана.
 15. Гласине су се појавиле да је серија роба из Њемачке јуче заглавила у царини на аеродрому.

Данас сте специјално стигли у канцеларију за 20 минута. пре почетка радног дана, како би имали времена да планира свој радни дан.

Решење вежбе

8.40-9.0 - планирање.

9.0-9.30 - прегледање дневника.

9.30-10.30 - састанак са шефовима одељења.

10.30-12.0 - преговори са веома важним клијентима.

12.0-12.40 - покупите штампач од поправке (секретар ће одштампати документе).

12.40-13.0 - одмор.

13.0-14.0 - састанак сапутника.

14.0-16.30 - припрема извештаја.

16.30-17.0 - Однесем поклон, пут до компаније <Авиатор> и пријем карте (10 минута).

17.0-17.50 - пут до моје мајке и комуникација са њом.

17.50-18.30 - пут до куће, одмор.

18.30-19.0 - пут до болнице, време са супругом (није довољно, али се виђате више од једном у 2 месеца).

19.0-20.0 - пут до ресторана, можете преко куће заменити одећу.

Секретар: штампа документи бавили ИТ мајстор позива са поклон курира и примити поклон, чини се да је са царином (за кратко разговарамо телефоном глас ће бити довољан). Мобилни телефон не може да позове, али телефонски именик - то јест, можете позвати дјецу и сложити се да требају доћи тачно у 18.30.

вежбање времена

Опција број 2

Ви сте шеф једне од компанија КВАСС Повер Инт Холдинга. Данас имате тежак дан. Намеравате да чините што је могуће више случаја, сутра у 07.30 сати летите у сједиште компаније у Холандији са извјештајем о стању ствари у вашем предузећу.

Ујутро је 08.40. У последњих неколико дана, ви сте пали на многим малим и великим проблемима: канцеларијске машине покварио, возач је заузет је поправке, секретар изгубио глас (живаца). Јуче је почео велики елитну изложба "пића - 2007: не дозволите себи вене!" Учешће на овој изложби је веома важно за друштво да покаже рад менаџере на високом нивоу као озбиљне посетилаца. Нажалост, менаџери ваше компаније који су требали радити тамо пали су са епидемијом грипа, као резултат тога ваши партнери већ већ раде на штанду другог дана. Једина особа на коју се можете ослонити у овим тешким данима је ваш менаџер. Међутим, обећали сте да га данас данас пустите са посла раније - у 17.00. Твој секретар је отворен до 18.00. Поред тога, ваша супруга је прошле ноћи имала напад на аппендицитис, а она је одведена у болницу. Случајно сте се сећали да дјеца која су већ отишла у школу немају кључеве за стан јер је ваша супруга увијек код куће и увијек их упознаје. С обзиром на срећу, изгубили сте новац на рачуну, а ваш мобилни телефон је привремено онемогућен, тако да не можете контактирати пут са ким. Срећом, ваш потпуно нови "АУДИ" је у одличном стању. Приложен је план дела града. Показује колико ће вам дуго трајати од једне до друге тачке. Није могуће учинити ово путовање брже.

Данас морате имати времена:

 1. У фирми "Дајте Визу!" Морате добити спремни и плаћени пасош и карту за сутрашње пословно путовање (10 мин.)
 2. У радионици морате да преузмете штампач из поправке да бисте одштампали документе за предстојеће путовање. Документи су већ спремни, одштампати - 20 мин.
 3. Председник Холдинг компаније данас има рођендан, а ви сте му наручили поклон - радни сат у облику пенећег квапа кваса. Јуче су ме позвали из умјетничког салона и тражили од мене да будем у канцеларији данас, у 17.00, гдје ће агент испоручити поклон. Желите да изненадите председника, па ћете пресретати агента на улазу.
 4. Желели би данас ручак са председником (1-1,5 сати).
 5. У 18.30 морате бити код куће да бисте отворили врата за децу која долазе из школе.
 6. Од 17.00 до 19.00 можете посетити жену у болници.
 7. Од 09.30 до 10.30 имате заказани састанак за последњи месец.
 8. У 13.00 заказан је састанак партнера. Не знаш зашто.
 9. Желели бисте да видите најновије издање часописа о безалкохолној производњи, накупљеним на вашем столу (0,5 часа).
 10. Идеш да позовем изложбу "пића - 2007: не дозволите себи вене" Да проверите како се ствари одвијају и да подрже своје колеге у њиховом напорном раду (20 мин.).
 11. Морате се припремити за презентацију на Међународној научној и практичној конференцији посвећеном посебностима оплемењивања хмеља у сјеверним регионима (у том правцу планирате да развијете своје пословање). Конференција ће се одржати два дана касније, дан када се вратите из Холандије, а савршено разумете да неће бити другог времена за припрему (2 сата).
 12. У ресторану "Иваницх" у 20.00 часова ћете чекати свечану вечеру. Тамо је наручио сауну.
 13. У 12.30 долази у канцеларију консултант компаније "СЕТИ". Ви сте то назвали зато што сте направили мрежу, а сада постоје потешкоће у раду многих програма. Ово доводи до кварова у целој канцеларији, а треба вам неко да погледа шта није у реду (40 минута - 1 сат).
 14. Преписка која вам је упућена садржи неколико питања која, по мишљењу вашег секретара, захтевају хитну одлуку (1 сат).
 15. У парку, од 17.00 до 19.00, ваш пријатељ шета са псом. Са њом, унапред сте се договорили о састанку.
 16. Шаљу се да је серија узорака производа из Холандије јуче била заглављена на царини на аеродрому.

Специјално сте стигли у канцеларију 20 минута пре почетка радног дана, како бисте имали времена за планирање данас.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: