Сенсатион! 12 научних доказа Светског поплава

Дебата о томе да ли је заправо или нека библијска поплава заправо или не, није опадала много година. Бројне студије су омогућиле научницима да пруже низ чињеница које могу послужити као доказ да се овај догађај и даље догодио.

Једна од најпознатијих библијских легенди говори о Светском потопу, који је наводно прочистио Земљу грешних људи. У исто време постоје и скептици који верују да је ово све проналазење, и ништа од тога се ништа није догодило. Недавно су научници шокирали јавност, рекавши да су пронашли неке доказе о поплави Библије.

1. Необјашњиви подводни градови

необјашњиви подводни градови

Иако светски океан још није у потпуности истражен, а чак ни половина, многи подводни градови и њихови остаци су већ пронађени. Занимљиво је да се њихова старост приближно поклапа са временом поплаве. Пример је подводни град Ионагуни, који се налази на обали Окинаве. Постоје древне легенде о подводном граду, који се налази на истом месту. Научници верују да су зграде поплављене као последица Потопа.

2. Погодан број људи

одговарајући број људи

Други аргумент, који се користи као доказ, показује да, уколико нема поплаве, која је практично уништила становништво Земље, данас би се значајно повећао број људи који живе на планети, као и велики број гробова. Тренутно је становништво сасвим у складу са сценаријем: кад се популација планете Земље смањи на осам људи.

3. Иста прича

исту причу

Анализа древних списа показала је да у скоро свакој цивилизацији постоје легенде о великој поплави која се догодила у прошлости. Чињеница да су приче сличне у детаље, чак иу оним цивилизацијама које никад нису биле у контакту једни са другима, изненађује.

4. Животиње које су хтеле побјећи

животиње које су хтеле побјећи

Научници широм света на различитим континентима високо у планинама проналазе велики број скелета животиња у необичној миксу која се, очигледно, попела на планине како би се спасила од воде која напредује.

5. Први створени комплекс храма

први створени комплекс храма

Ове информације се не могу сматрати поузданим, али ово је веома популарна претпоставка: постоји верзија да је комплекс Гобекли-Тепе био прва структура створена након Потопа. На зидовима храмова са 12 хиљада историје пронађени су докази о постојању наводњавања и пољопривреде.

6. Потврда из Кине

потврда из Кине

Занимљиви докази о поплавама повезани су са кинеским језиком. У њему постоје хијероглифи који имају везу са књигом Постања. На пример, реч "брод" се састоји од хијероглифа, који означавају такве речи: чамац, осам, уста. Ово се може дешифровати, као осам уста - осам људи који су преживјели поплаву.

7. Ноах'с Арк

Ноах'с Арк

Према древним текстовима, ковчег после Потопа дошао је на земљу на територији модерне Турске. У овом тренутку супротно планини Арарат, Дејвид Аллен је пронашао посмртне остатке које је узимао за детаље Ноах'с Арк. Занимљиво је да димензије одговарају онима које су описане у древним текстовима. Међу локалним подручјем у коме је откриће направљено, назива се Наксуан - "Сион Ноах". Иначе, образовање је постало приметно тек крајем 1940. године, након што је земљотрес погођен.

8. Јединствене листе шумерских краљева

јединствене листе шумерских краљева

Током ископавања древног Шумера пронађена је реликвија под називом "Листа сумерских краљева". На листи су наведени владари који су били на челу државе пре наводне поплаве, а најинтересантније су владали стотинама година. Изабрана је верзија да су владари у то време живели много дуже од модерних људи. После потопа периоди владавине постали су реалнији. Постоје научници који верују да је поплава довела до озбиљних промена: чак је утицало на животни вијек људи.

9. Ископавање Нојеве резиденције

ископавања Нове резиденције

Верује се да је велики Ноах живио на пола пута између Вавилона и Ур. Овде је откривена група ниских слапа која су ископана 1931. године. Научници су утврдили да су испод њих рушевине три града: горња се односи на вријеме треће династије Ур, средњи град древних Сумераца, а доњи је предивни. Пласт који припада времену поплаве налази се између средњег и доњег града и састоји се од жутог блата, мешавине песка и блата, што је дефинитивно алувијално. Ту нема трагова људске цивилизације.

10. Присуство морских формација на копну

присуство морских формација на копну

Године 2004, у планинским областима Мадагаскара, на копну су откривене специјалне клинасте структуре, карактеристичне искључиво за морско дно. Они се формирају као резултат водне делатности, на пример, цунами. Екоархисти пажљиво су проучавали подручје око Мадагаскара. Закључили су да су се клинасто обликоване структуре појавиле услед великих поплава. Такође је претпостављено да је њен узрок кратер шока под Индијским океаном, који је настао услед пада комете.

11. Комуникација превозника авиона и аркада

комуникација превозника

У књизи Постања, процес изградње познатог пловила, који има издужени облик, описан је довољно детаљима: арк је био апсолутно херметичан и стабилан. Тешко је замислити да је у то доба мушкарац могао дати сличан дизајн јединственог брода. Очигледно је да је било више савета. Занимљиво је да савремени носачи авиона имају сличан дизајн, тако да су отпорни на олују.

12. Велики и вриједни свитки

сјајне и вриједне свитке

1940. године, научници откривају мистериозне списе, које су назвали "Скретови Мртвог мора". Анализа текста била је отварање, јер је описао Велики потоп и Арк, а најмањи детаљ. Иначе, научници, на основу ове верзије, сугеришу да ковчег има облик пирамиде.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: