Ове 7 француских ствари су вријеме да се украсе “Маде ин Франце” за дрске лажи!

Најромантичнија земља на свету има многе "визит карте", укључујући кроасан, супу лук, па чак и француски пољубац. И ова логична серија може се наставити на неодређено време, цртајући у вашој глави шармантне слике виртуелног путовања кроз Париз, али ...

Сада ћемо вас спустити са неба на земљу! Испоставило се да се много тога о чему навикнемо да сматрамо "француским" на самом телу није. Па, тако, на пример, иста кроасан, који је заправо "бечки кроасан", донео Марие Антоинетте Аустрије, након што се удала за краља Луја КСВИ.

А таква открића и даље имамо чак 7, а време је да их уклонимо са етикете "Маде ин Франце"!

1. Француски плетеница

Француски пљувати

За неколико сезона француски плетеница на челу фризерски тренд рејтинг и заслужено тако. Истина је врло мало људи зна да је колевка Француске звати практичан и истовремено рафинираних фризура потпуно нефер, јер пре више од 6000 година, већ ткани плетенице Алжир становник, а онда су даме античке Грчке (па чак и модове!). Па, француски почео да пљује са лаке руке америчког часописа «Магазине, који је крајем 19. века проглашене ову фризуру хит сезоне, додајући јој придев« француски », да је прави предмет жудње чине. Да, Француска је још увек Трендсеттер, и пре 150 година, ово маркетиншки трик превише радила!

2. Чоколадна супа

Чорба супа

Нећете веровати, али најпопуларније јело француске кухиње стварно су измислили сељаци у Древном Риму. Али да би постао прави кулинарски ремек лоша исхрана помогао уобичајену легенда о томе како је краљ Луј КСВ, једне ноћи апетит и да на брзину кувани вечеру за то наћи у ловачком дому - уље, вода, лук и шампањац!

3. Француски булдогови

Француски булдогови

Ко би помислио да је сладак пас, који се често приказан на узици са Французима - добро, они који су веома драг носи морнар и црвене беретке, били такви прате енглески даме? Испоставило се да је након индустријске револуције у Британији, локални ткаља повукао у потрази за послом преко Ламанша, узимајући са собом своје Буллдогс. После неког времена ови пси су почели да дају потомство на ново место, и, нажалост - са дефектом у облику минијатурног раста. Генерално, Британци нису волели "болесну и неисправну" милу, а становници Париза једноставно су се заљубили у њих!

4. Француски маникир или "франк"

Француски маникир или

Шта, нисте знали да је ово универзална маникир не Французи, и био је сковао је оснивач продукцијске куће лакови за нокте «Орли» Џеф Кицк пре више од 35 година у Сједињеним Америчким Државама? Да, овај тип је био толико нервозан "втиухат" холивудске глумице нови Неил тренд који ће бити савршен за било коју одећу и да ће бити у комбинацији са било које боје да је само узео и ставио на име злогласним придев "француски". И опет је успело!

5. Помфрит или помфрит

Помфрит или помфрит

Данас зовемо пржена на уљу "слободне" захваљујући кромпир француске речи "дубоко СРЈ", али верујемо да ово јело, највероватније због ове америчке државе љубави према брзе хране. Али у ствари, ауторство на хрскавим грицкалица подржава Белгије где расте кромпир започете пре свега - у 17. веку и пржити га на маслацу кришке у зимским месецима, када је улов рибе да нахрани себе било немогуће.

6. Француски тост

Френцх Тоаст

Опет смо били преварени! И испоставило се да је рецепт хлеба натопљене у млеко, сир и јаја, а затим пржена у уљу је Пронађено је више у књизи римског кулинарског Аптсииа. И заиста, становници многих европских земаља у средњем веку били веома драга ово јело, називајући га десерт "сиромашни витез", јер једноставно не могу да приуште за лечење племенит!

7. Француски пољубац

Француски Кисс

Сада смо пуцају на увреду, али истина је скупљи ... Значи, док широм света Французи сматрају најбољи љубавници, француски пољубац вреди их далеко једном и за свагда! Да, јер је дошао са америчких и британских војника, који су се враћали из Француске после Првог светског рата и тако страствено љубе своје жене и девојке, да ово спајање значи усне хитно морао да даје посебно име и доделити класификацију!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 83 = 84

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: