Корпоративни дух

Корпоративни дух

Кохезија у тиму је кључ успеха целе организације. Наравно, у било којој компанији постоје конфликти и то је нормално. Људи су различити и када се уследи две супротне тачке гледишта, догоди се несклад. Морамо бити способни компетентно рјешавати конфликтне ситуације и бити у стању одржати повољну атмосферу у тиму. Формирање корпоративног духа компаније један је од кључних тренутака ефикасног управљања.

Где да започнем?

Ако сте шеф и постоје људи у вашој подређености, онда сте одговорни за корпоративну културу у предузећу. Пре свега, морате се оцијенити. Шта можете дати људима? Како се осећате о раднику? Како те третирају? Сва ова питања треба да вам помогну да направите објективну процену себе као лидера. Није лако, али је неопходно. Заправо, радни колектив је одраз шефова и лица компаније.

Ако сте пристојна, одговорна, симпатична и добронамерна особа, нећете имати много потешкоћа у успостављању повољне климе у тиму. Посебну пажњу треба обратити на следеће тачке:

  • компатибилност радника. Свака особа је особа, носилац одређених индивидуалних квалитета. Другачији темперамент, карактер, начин живота доводи до чињенице да је људима тешко наћи скупни језик. Због тога је важно да, на примјер, у једном одјелу људи који су слични у својим квалитетима раде или се хармонично допуњују. Да бисте решили доњи проблем, помоћу психолошког портрета особе ће вам помоћи. Обратите се специјалистима који су укључени у то. Они ће саставити детаљан "портрет" за сваког запосленог;
  • неформална комуникација. Обавезно одржавајте корпоративне вечери, прославите рођендане запослених, изађите у природи читав тим. Ово је важно да "радни људи" имају прилику да неформално комуницирају једни са другима и са својим надређенима. Главно правило: немојте га претерати алкохолом;
  • повишење корпоративног духа

  • подршка. Сваки запослени је, пре свега, особа. Покажите свој примјер како се односити једни с другима. Учествујте у животима потчињених, будите стрпљиви, али поштени. Будите блиски, али задржите своју даљину. Будите искрени, али не допустите да будете сувишни.

Подизање и јачање корпоративног духа организације захтева учешће сваког запосленог. Ако је та жеља узајамна, онда ћеш успети. Ако постоје људи који уживају у ткању интрига, трачева и сталних конфликата, онда вам неће бити лако. Најбољи излаз из ове ситуације је отпуштање таквог запосленог и жеља му среће.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: