Како развити феноменалну меморију?

како развити феноменалну меморију

Психолози раздвајају се памћење у визуелни, аудиторни и кинестетички, међутим, најчешће сви анализатори учествују у меморисању нечега. Развој феноменалне меморије базиран је на обуци ових анализа кроз различите технике, као и кориштење корисних метода памћења информација.

Како развити феноменално памћење са холотропним дисањем?

Мозак је најактивнији потрошач ресурса људског тела. За његов рад потребан је велики број калорија и кисеоника - око четвртине онога што долази у тело. Али ако особа почне преједати, његов мозак неће радити боље (сасвим супротно), али повећана количина кисеоника побољшава сећање и размишљање.

Методологију холотропског дисања развио је психолог Станислав Гроф. Састоји се из чињенице да особа заузима удобан положај и почиње да дише дубље и активније. Побољшава засићеност можданих ткива кисеоником, што позитивно утиче на све процесе. Ову технику су користили шамани да би предвидјели будућност. Заправо, једноставно су побољшали процесе размишљања.

Како направити меморију феноменалном уз помоћ црамминг?

Црамминг памти информације без анализе. Наставници не прихватају овај начин учења. Али у ствари, метода црамминг је врло корисна за мозак - то је врста гимнастике која промовира развој не само феноменалног памћења, већ и побољшања других процеса. Можете запамтити по песми песме, речи страног језика - није важно шта, главна ствар је то редовно радити.

Феноменална меморија - популарне методе памћења информација

Побољшању меморије такође помажу разне методе меморисања, које многи људи користе без оклевања.

  1. Удружења. На пример, да запамтите дуге телефонске бројеве, она је подељена на мале делове и врши нека удружења са резултатима. На пример, на вашем телефонском броју можете видети датуме одмора, рођендане, бројеве кућа и апартмана итд.
  2. Мнемотецхнологи. На пример, морате запамтити ланац неповезаних речи: клупу, коњ, кишобран, сладолед. У овом случају, морате поднети слику: на клупи под кишобраном коњ седи и једе сладолед. Што је светлија слика, то ће боље бити упамћено. Најпознатији пример ове методе је добро позната метода за памћење боја дуге. Доктори често користе мнемотехнологију за меморисање сложених латинских имена.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

84 + = 85

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: