Емоционална исцрпљеност

Емоционална исцрпљеност

Емоционална исцрпљеност - је стање у коме преовладавају захтјеви и спољашње и унутрашње над људским ресурсима. Као резултат, равнотежа је прекинута и развија се синдром емоционалног сагоревања. У том случају, особа постепено губи свој емоционални, когнитивни, физичку енергију, постоји лични одред и смањује задовољство послом.

Симптоми емоционалне исцрпљености

Ово стање можете дијагнозирати помоћу:

  1. Губитак апетита.
  2. Стални осећај замора.
  3. Поремећај сна.
  4. Брзо срчани удар.
  5. Главобоље.
  6. Губитак либида.
  7. Кршење координације, итд.

Најчешће, знаци физичке и емоционалне исцрпљености су приметили лекари, наставници, психолози, спасилаца, полицајаца, социјалних радника. Не могу се концентрирати, посао губи смисао за њих, нема мотивације. Они разносе негативне и циничне мисли, осећања усамљености и бескорисности долази до изражаја.

За оне који се питао шта да ради са емоционалне исцрпљености, потребно је да одговори на то основни превентивно, лечење и рехабилитацију мјере у овом случају је уклањање радни напон, повећава професионалну мотивацију и усклађивање равнотеже између напора троше и добија награду. Нужно је повећати своју физичку активност, пронаћи симптоми емоционалне исцрпљеностизамислите било који хоби или интересовање. Више за комуникацију са људима, не затварајте се са свијета и често излазе на отворени простор. Неопходно је промијенити став према свету, себи и себи.

Немојте себе или друге превише постављати и не дозвољавајте другима да затраже нешто више од онога што је могуће. Неопходно је повећати њихово самопоштовање, поставити циљеве за себе и залагати за њих. Водећи рачуна не само о физичко здравље, али и емотивни, могуће је дуги низ година да остану свежи и пуни енергије.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 8 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: