Кинеска мода

кинеска мода

Историја кинеске моде је веома занимљива. Током много векова, под утицајем локалних култура и насилних реформи, народна костим је стално промењена. Симболика облика, украс и боја кинеског костима утврдили су друштвено-економски развој људи, његову филозофску доктрину о природи. Кина се сматра родним местом свиле, иначе, широко се верује да трљање свиле на кожи помаже у излечењу многих болести. Мотив кинеског украса повезан је са кинеском филозофијом природе. Основа кинеског костима од древних времена су дуге панталоне и лабаве јакне за оба пола. Поред панталона и џемпера, морали су носити огртач или јакну која је била завијена или завијена.

Кинеска улична мода

У последњих неколико година, Кина се убрзано развија и мода се такође не мирује. Кинеске жене се облаче или на старомодан начин, или врло светле. На улицама Кине, можете наћи велики избор стилова женске хаљине, сукње са Руффлес, пантсуитс. Комбинација различитих боја, светле боје хулахопке, у комбинацији са одећом са светлим отисака, натпис на одећу на енглеском, рхинестонес и шљокицама на свакодневне одеће. Међутим, и поред таквог болд избора у одећи, кинески даме не изгледају вулгарна. Женска кинеска мода је разноврсна и оригинална. Невероватно комбинација одеће и неисцрпном маштом кинеских Дандиес и даме привлачи очи људи широм света.

Кинеска недеља моде се одржава у новембру у Пекингу сваке године. Приказује најновије трендове у модном послу у Кини. Све више и живахније и обимне су модне недеље у Кини сваке године. Индустрија високе моде интензивно се развија, а прави модови и модне жене све више обраћају пажњу на традиционалну кинеску културу.

Кинески модни 1 Кинеска мода 2 Кинеска мода 3
Кинеска мода 4 Кинеска мода 5 Кинеска мода 6
Кинеска мода 7 Кинески мод 8 Кинески мод 9
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 85 = 94

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: