Жути парадајз с дојењем

жути парадајз са дојењемЗбог ограничења која директно утичу на исхрану, често су дојиље заинтересоване за питање да ли је могуће јести жути парадајз током дојења. Размотрите ово поврће и дајте исцрпни одговор на ово питање.

Шта је корисно за лактацију парадајза?

Јединствена композиција овог поврћа чини једноставно незаобилазним изворима минералних једињења и витамина. Дакле, у парадајзу су витамини групе Б, а такође су Е, А и, наравно, С.

Међу елементима у траговима треба назвати калијум, калцијум, жељезо, натријум. Осим тога, у парадајзу, органске киселине су такође присутне у довољним количинама, међу којима је прво место заузето фолном киселином.

Семе које се налазе унутар парадајза, доприносе смањењу вискозности крви, што је, пак, спречавање такве повреде као тромбоза.

Одвојено је рећи о серотонину, што доприноси стабилизацији нервног система, што је важно након порођаја. Парадајзна кожа помаже у побољшању перисталтичког реза црева и спречава појаву констипације.

Треба напоменути да жути парадиже у свом саставу, у поређењу са црвеним, садрже више витамина Б, а такође садрже мање киселина, што им омогућава да њихове мајке користе своју желудачну киселину.

Да ли су румени парадајз дозвољени за лактацију?

Упркос чињеници да ова сорта поврћа садржи мање пигмента, а ризик од развоја алергијске реакције код бебе се смањује, не користите их док мрвица не окрене 3 месеца.

Све због чињенице да парадајз може изазвати настанак колике код бебе, која је увек праћена болом у стомаку. Као резултат, дете постаје немирно, непрестано плачући.

Када је 3 месеца од тренутка испоруке, мајка може постепено увести парадајз у њену исхрану. Потребно је почети са пола воћа или чак пар комада. Тек након што жена буде уверена у недостатак реакције од тела бебе, постепено повећавате део, дајући му до 3-4 плода дневно.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: