Зашто коса пада након рођења?

зашто након рођења коса падаЧесто, жене се жале да имају коса врло брзо и у великој количини након рођења, али зашто то раде, не могу да разумеју. Размотрите ову ситуацију детаљније и покушајте да разумете и наведете главне разлоге за ову појаву.

Зашто беба губи косу након рођења на глави?

Важно је напоменути да се овакав процес одвија у било којој особи скоро непрекидно. Временом, сијалице за косу умиру, због чега је структура коријенског система косе сломљена и пада.

Међутим, обично је број њих мали, па многи чак и не приписују значај. Међутим, након појаве бебе, ситуација се драматично мења.

Главни разлог за објашњење чињенице да се коса испразна косе скоро одмах након порођаја је оштро смањење концентрације хормона као што је естроген. То, пак, је узроковано повећањем синтезе пролактина хормона, који је директно одговоран за лактацију, - производњу мајчиног млека.

Такође је важно напоменути да се често узрок губитка косе након рођења бебе може бити потлачено стање мајке или постпартални стрес, недостатак спавања.

Како се бавити овом феноменом?

Пошто смо се бавили зашто се коса на глави испусти младим женама након порођаја, хајде да разговарамо о томе шта да радимо са новом мамом у овој ситуацији.

Прва ствар која помаже женама у већини сличних ситуација је разне рецепте традиционалне медицине. Дакле, према мајкама које су се суочиле са овим проблемом, маске које користе хлеб (пожељно ражи), загрејана млечна сурутка и жуманца могу бити одличан лек за губитак косе у постпартум периоду. Такође, добра помоћ за ојачавање сијалица за испирање косе с љепилом биља као што су коприве, бурдоцк, корење аира, трљајући директно у коријене коси јојобе и уља за мршављење.

зашто након рођења коса пада шта да ради

Такође, ако је могуће, жена би требало да скраћа фризуру. Познато је да ово помаже повећању интензитета новог раста длаке. Међутим, ова опција није погодна за све даме.

Током лактације биће сувишно пити витамине, од којих има много. Постоје и витамински комплекси посебно за негу. Међутим, пре него што их употребите, апсолутно је неопходно консултовати лекара.

Према томе, како се може видети, постоји много начина да се ојачала коса ослабљена након порођаја. Међутим, да бисте одабрали праву у одређеном случају, жена треба да се консултује са доктором.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

50 − = 43

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: