Триместром трудноће по месецима

Триместром трудноће по месецимаРазвој детета се јавља на основу месеци трудноће, конкретно о томе се може наћи у релевантним изворима. У овом чланку укратко ћемо приказати најважније информације, јер се жена која се трудно по први пут често пита: тромесечје трудноће - колико месеци?

Лекари су разбили време носења бебе у одређеним једнаким интервалима, како би се јасно контролисале фазе развоја фетуса на сваком од њих. Триместром трудноће за погодност подијељена су у мјесецима, свака подијељена на дванаест недеља, тј. 3 месеца.

Календар трудноће можете пронаћи месечно, што је подијељено у недеље. У медицинској пракси, при регистрацији и похађању женске консултације, трудницу се даје период у акушерским недељама.

Први триместар - од почетка до 12 недеља

На самом почетку трудноће мајка може чак пропустити, ако то унапред не планира. На крају крајева, промене у телу су и даље веома мале. После одлагања менструације занимљивог положаја симптома почети да покаже себе више самопоуздања - мучнина, увек желим да спавам, једем, многи често покренути у ВЦ - тако да бешике реагује на хормонске промене.

Ближе до краја тромесечја, већ можете приметити стомак. Грудни расте мало, а у њему су непријатне сензације. Важно је знати да прве прве недеље када се имплантација појави, трудноћа може бити прекинута на позадини стреса, хладноће или вежбања. Други опасни период је од 8 до 12 недеља - када је могућ спонтаност или смрзнута трудноћа због малформација у развоју ембриона.

Други триместар - од 13 до 24 недеље

Овај период је најмирнији и најлакши током трудноће. Токсикоза је већ била остављена у прошлости, проблеми са тежином сопствене тежине, тегобе и отока још нису започели, а жена сада може у потпуности уживати у њеном статусу.

Приближно 17-20 недеља, будућа мајка почиње да осети први тремор бебе, која у року од неколико недеља постаје редовна и интензивна. Од непријатних тренутака овог периода, вреди напоменути појаву згорелости, као и могуће манифестације варикозних вена.Развој детета по месецима трудноће

Трећи триместар - од 25 до 40 недеља

Ово је најважније време када тело постепено почиње да се припрема за порођај. Све чешће постоје тренинг борбе, а жена се ментално припреми за предстојећи посао и састанак са бебом.

Сада, када жена је стекао значајну тежину, центар гравитације и трудноће постаје неспретна, што заузврат, може довести до падова и повреда, до превременог порођаја. Свака бол до краја прошлог тромесечја - то је прилика да се код лекара, не може почети рад без чекања ОДРЕДБЕ четрдесет недеља.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

47 − 43 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: