Смрт јајета

смрт ооцитаПрема физиолошким карактеристикама женског репродуктивног система, смрт ооцита се јавља 24, мање од 48 сати након овулације. Међутим, неке жене које стално мјере базну температуру и воде распоред често тврде да смањење вриједности овог индикатора у фази 2 циклуса указује на то да јаје умире. Покушајмо да разумемо ово питање.

Шта може значити смањење БТ у ИИ фази?

Најчешће, краткорочно смањење и даље повећање базалне температуре могу говорити о процесу имплантације који се јавља 7-10 дана након концепције. Овај процес је праћен повећањем нивоа хормона у крви прогестерона, који је повезан са појавом трудноће.

У оним случајевима када се не појави концепција, после овулације, након само 2 дана, базална температура поново опада.

Вреди да се каже да смрт јајета на графикону БТ не одражава на било који начин, тако да је то немогуће знати на овај начин. Наводи о многим женама на овом рачуну су погрешни.

Зашто умире јаје?

У тим случајевима када, 24 часа након ослобађања од фоликула, ћенске ћелијске ћелије не задовољавају сперматозоон, јаје умирепочиње постепену смрт. Покретање овог механизма доприноси јаком смањењу концентрације хормона прогестерона. Ово је нормално.

Одвојено је потребно рећи о таквој повреди, као лутеинизационом синдром неовулаторног фоликула (ФЛН-синдром). У овом случају, фоликул почиње да се претвара у жуто тело (анатомска формација, синтетизовање прогестерона после овулације) много раније од зрелих јаја из ње ће изаћи. Као резултат тога долази до смрти ћелија ћелија и постаје немогуће. Овом кршењу тела жена треба хормонску корекцију која омогућава решавање проблема дугог одсуства жељне бебе.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 60 = 62

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: