Могу ли дојити моју мајку?

Могу ли дојити моју мајку?Познавајући бројне забране на храну и посуђе током дојења, младе мајке често размишљају о томе да ли је могуће дојити за купање купина. Покушајмо одговорити на ово питање и детаљно објаснити шта би могла бити корисна за ову бобицу.

Која је употреба купина?

За почетак, неопходно је рећи да се мајка дојиља може једити у купинама само ако је испуњено неколико услова: у одсуству алергијске реакције на јагодичину и када је беба стару 3 месеца. До сада је већина педијатара препоручила да се одустану од употребе бобица и воћа. скоро сви садрже алергене.

Ако говоримо о корисној купини, онда је на првом мјесту потребно рећи да садржи велики број витамина и елемената у траговима, као што су гвожђе и калијум. Због тога се често користи у лечењу болести кардиоваскуларног система.

Поред тога, купина има позитиван ефекат на рад генитоуринарног система, као и жучне канале, спречавајући настанак стагнира и запаљенских појава.

Које су контраиндикације за јело од дојења?

Након што смо испричали о корисним својствима бобице, покушаћемо с тим разумјети, да ли је увијек могуће хранити маму на купини, или постоје било какве контраиндикације.

Као и код сваког новог производа, морате почети да једете бобице за жену од малих порција - по 3-5 комада. Након тога, током дана треба да посматраш реакцију једног маленог организма. Ако није следио, онда можете јести бобице. Међутим, не заборавите на количину. Лекари препоручују коришћење не више од 200-300 г за 1 пријем, а не више од 2 пута недељно.

Могу ли дојити купинуПоред горенаведених ограничења, постоје и контраиндикације за коришћење неге за купине. То су:

  • болести стомака;
  • болест црева;
  • дијабетес мелитус;
  • болести екскретионог система.

Стога, као што се види из писаног, да се користе мајке купина, чије су бебе храњене мајчиним млеком, не могу увек бити. Стога, како би мајка која је боловала да утврди да ли је могуће да има купину, најбоље је консултовати педијатра о овоме.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 47 = 54

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: