Како користити пумпу дојке?

како користити пумпу дојке

Након рођења детета, поготово ако је то први, многе жене суочене су са различитим потешкоћама. Једна од њих је потреба за изражавањем млека. Наравно, овај проблем није свима познат, јер данас гинеколози и педијатри једногласно тврде да није неопходно да се изрази са добро прилагођеном лактацијом. Међутим, нико није имун на непредвиђене ситуације када морате почети да користите пумпу дојке.

Када се правилно користи, овај уређај може знатно ублажити живот младе мајке. Посебно, ово се односи на случајеве гдје је одговор на питање да ли користити пумпу дојке већ бити очигледан. Наиме:

 • жена је развила лактостазу и маститис због вишка млека;
 • потребан је рани приступ раду;
 • присуство конгениталних аномалија скелета лица лица;
 • рођење превремене бебе;
 • потреба за узимањем лекова који су контраиндиковани у дојењу.

Како правилно користити пумпу дојке?

Све пумпе за груди су подељене у два типа: ручно и електрично. Њихов принцип рада је у великој мери идентичан, једина разлика је у томе што се прва активирају активирањем ручне снаге, а друга се напаја енергијом. Избор модела зависи од индивидуалних потреба и финансијских могућности.

По правилу, нема проблема са коришћењем електричних пумпи за дојке, све је изузетно једноставно овде - главно је пажљиво проучавати приложена упутства. Међутим, за такву погодност морате платити, јер електрични модели нису јефтини.

Најчешће се постављају питања о томе како користити ручну пумпу за груди и да ли боли. Употребом овог уређаја потребна је жена са одређеним вјештинама и вјештинама. Можете дати предност овом моделу ако жена не планира да то стално изрази.

Дакле, приближни алгоритам акција, како користити ручну пумпу дојке је следећи:

 1. Прво припремите посуду за изражено млеко.
 2. Стерилизирајте све делове пумпе дојке и поново саставите структуру.
 3. Будите што угоднији и покушајте да се опустите.
 4. Инсталирајте млазницу према упутствима.
 5. Почните да правите ритмички покрет ручно, прилагођавајући јачину и интензитет, зависно од сензација.
 6. како користити ручну пумпу за груди

 7. Ако је потребно, можете направити паузу.
 8. Након употребе, растављајте и опрати све резервне делове.

Правилно коришћење пумпе дојке не би требало да се деси.

Како користити пумпу дојке у болници?

Често се потреба за деконтаминацијом јавља чак иу болници, пошто млеко долази много и мало не може да једе сву снагу. Многе породилишне болнице су опремљене посебним пумпама за дојке, такозваним професионалним моделима, посебно за такве случајеве. Детаљан брифинг о томе како користити пумпу дојке у болници треба да обезбеди медицинско особље.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

14 + = 18

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: