Када треба да урадите ХЦГ у касној овулацији?

када да урадите хГХ у касној овулацијиЧесто често, жене имају потешкоћа у раној дијагнози трудноће. Дакле, доктори често чују од младих жена питање које се директно тиче када је неопходно урадити тест за ниво хЦГ у присуству касне овулације и када показује трудноћу у том случају. Покушајмо да одговоримо.

Шта је "касна овулација"?

Као што је познато, у гинекологији је нормално претпоставити да се олузија јавља директно у средину менструалног циклуса, тј. 14. и 16. дана његовог дана. Међутим, у пракси може постојати опција у којој се принос јаја јавља много касније од назначених датума. Дакле, ако се овулација посматра само на 19. дан циклуса, а касније се каже да је касно.

Како и када да урадите тест са касном овулацијом?

Као што знате, имплантација оплођеног јајета се јавља седмог дана од тренутка овулације. У овом случају, ниво хЦГ почиње да се постепено повећава. Обично, за дијагнозу трудноће, неопходно је извршити тест 15. дана циклуса, што одговара првом дану кашњења.

Међутим, са касном овулацијом, концентрација хЦГ доста касније достизе дијагностичке вредности. Према томе, тест треба провести отприлике 18-20 дана након сексуалног односа хг у касној овулацији(са нормалном овулацијом, трудноћа се може дијагностиковати већ 14-15 дана након секса).

Важно је напоменути и да алгоритам самог теста није од велике важности. Уради то само ујутру. Ствар је у томе да је у овом тренутку концентрација хормона хЦГ у тијелу трудница највише што је неопходно за нормалну дијагнозу.

Међутим, вреди узети у обзир да приликом утврђивања чињенице трудноће у врло кратком времену могу постојати лажно негативни резултати, тј. са садашњом трудноћом, резултат теста ће бити негативан. У таквим ситуацијама, мора се поновити након 3-5 дана.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: