Инфаркт постељице – шта је то?

инфаркт плаценте какав јеПонекад жене које су у позицији после саслушања израза "плацентални инфаркт" заинтересоване су за доктора шта је то. Овакво стање дететовог простора је узроковано кршењем нормалног тока крви постељице. Састоји се из опадања места његовог ткива.

Које су различите врсте инфаркта постељице?

У зависности од узрока инфаркта постељице, разликују се следећи типови:

  • црвена;
  • бело;
  • апсолутни облик.

Први тип се развија у случају да постоји крварење из посуде локализованог у дисцедули. Након тога, после неког времена прелази у други облик.

Бијели инфаркт је резултат превелике депозиције фибрина, што даје ту боју.

Форма лимуна плакетног инфаркта је ретка. То је изазвано преципитацијом молекула калцијума на зидовима оштећених крвних судова.

Због онога што развија инфаркт плаценте?

Узроци инфаркта миокарда су прилично бројни. Због тога је често тешко одредити тачно ону која је довела до болести у једном случају. Отежавајући фактори који често доводе до развоја такве болести су:

  • продужена токсикоза;
  • промена у тежини труднице у већој или мањој мери;
  • повећан крвни притисак;
  • поремећај екскретионог система (болести бубрега).

Да би се одредио тачан узрок који је довела до развоја инфаркта плаценте, извршено је темељито испитивање, укључујући: ултразвук, лабораторијске тестове. Понекад је потешкоћа у дијагнози лежи у чињеници да се плацента налази на задњој страни материце и пажљиво испитује фетус. У таквој ситуацији, доктори ће сазнати о кршењу нормалног стања дететовог места променом откуцаја срца бебе, слична болест доводи до нестајања кисеоника фетуса, што је показано брзим срчаним стресом.

Како се одређује инфаркт постељице?

Симптоми такве повреде, као инфаркт плаценте, су мали. Зато се оваквом стању дијагностикује планираним ултразвуком. Међутим, обично, присуство прекршаја код трудне жене говори:

  • чести, прекомерни покрети фетуса;
  • повећан откуцај срца у фетусу;
  • појава крвавог пражњења (ако је срчани удар пратио отимање постељице).

Иста трудница, са порастом маленог дела плаценте, осећа се као и обично. Ова чињеница понекад отежава дијагнозу рано крварење крвотока крвних судова. Најчешће се налази на ЦТГ, у којем се број фетуса срца пребројава и анализира се његова активност. Резултати добијени овим истраживањем потврђују ултразвук.

Шта може довести до плакетског инфаркта?

Најмодернија жена која је сазнала о присуству оваквог поремећаја занима се какве су последице плаценталног инфаркта и да ли она може доћи до некрозе.

Ризик од компликација у овом случају зависи од тога како се плацента налази у материци и какве су његове димензије. Најчешће, један срчани удар, који има малу величину, Узроци инфаркта плацентене представља опасност. Међутим, присуство 3 или више таквих места, или величине 1, 3 цм, може довести до фетоплаценталне инсуфицијенције. Таква повреда у касном периоду доводи до развоја хипоксије фетуса, што негативно утиче на његов интраутерин развој. У оним случајевима када лезија достигне 1/3 укупне величине плазента, појављује се фетална смрт.

Дакле, ради благовременог утврђивања повреде је неопходно за извођење ултразвука. У оним случајевима када се дијагностикује инфаркт плаценте, трудница је под надзором током целог трајања.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 7

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: