Дојење током трудноће

дојење током трудноћеЧесто жене чују да поново чекају дете, неколико месеци након рођења првог бебе. У таквој ситуацији, по правилу, млада мајка покушава да спречи лактацију што је пре могуће, иако у ствари није неопходно то учинити.

У међувремену, у случају наставка дојења током трудноће, потребно је узети у обзир одређене особине овог процеса, о чему ћемо вам рећи у нашем чланку.

Карактеристике дојења током трудноће

Проток два таква процеса, као што су трудноћа и лактација, истовремено, у већини случајева прате следеће промене:

  1. Под утицајем флуктуације у хормонској позадини, брадавице и груди младе мајке могу постати много нежнији и осетљивији. Веома често, ово узрокује тешке болове приликом храњења старије бебе која већ има зубе. Упркос чињеници да се ова ситуација сматра апсолутно нормална, свака жена треба да одлучи о томе да ли је спремна да настави да трпи овај бол или је боље одгурати одраслог дјетета из прса да не доживи негативне емоције током следеће трудноће.
  2. Поред тога, на прагу ране испоруке, укус мајчине може драматично да се промени, тако да старије дете може самостално одбацити или покушати да постигне уобичајено млијеко узхуде и хистерије. Ово је због чињенице да се млеко у овом периоду претвара у колострум, што је неопходно за новорођену бебу у раним данима његовог живота.
  3. На крају, лактација током трудноће може се независно смањити под утицајем природних процеса који се одвијају у телу жене, као и њеним психо-емоционалним искуствима која прате период чекања за нови живот.

Све ове особине, наравно, могу имати утицај на то да ли ће млада мајка наставити да доје своје одрасло потомство. Међутим, ако се жели, могу преживјети ако жена не жели да лиши свој син или ћерку вредног пића.

У међувремену, постоје ситуације у којима је дојење током трудноће контраиндиковано. То укључује: Истхмико-грлићну инсуфицијенцију и шивење на грлићу материце, узимање одређених лекова, гестозу, као и бол у стомаку било које врсте која се повећава током исхране. У таквим околностима, одмах морамо одвојити старију бебу од дојке мајке.дојење током трудноће

Како зауставити лактацију током трудноће?

Наравно, ако постоји прилика, најбоље је одгађати старије бебе са дојке моје мајке постепено. У овом случају, процес престанка преношења хране за бебу скоро безболно, а количина млека у млечним жлездама жене такође се смањује на природан начин.

Ако морате одмах зауставити лактацију, можете користити специјалне лекове, на примјер, "Достинек", али тек након претходне консултације с лијечником. Добро доказани и људски лекови - чорбице жалфије и оригана, као и бели лук, али се такође не препоручују без лекара.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: