Сесија јајника

ресекција јајника

Код оперативне гинекологије, доктори често морају врло често реаговати на јајника. Индикације за ову операцију обично су разне болести јајника: фоликуларне цисте, тератодермоидне и ендометриоидне формације, полицистичне јајнике и друге. Време када је ресекција цисте, оба јајника и један од њих је спроведена лапаротомију, који је, када су направили рез неколико центиметара у дужини, је у прошлости. Наравно, таква интервенција је праћена трауматизацијом женског тела. Осим тога, ефекти ресекције јајника манифестују се у облику стреса, честих компликација, а постоперативни период је дуго трајао.

Савремене методе ресекције јајника

Све веће области савремене медицине прелазе на такав метод као што је лапароскопија, а гинекологија није изузетак. Не може се говорити о предностима: пацијенти лако толеришу поступак, након оперативног периода се скраћује, компликације су изузетно ретке. Поред тога, за жене, козметички ефекат је од велике важности - уместо дугог ружног ожиљка постоје неколико малих ожиљака који се брзо растворе.

Лапароскопија се обично изводи под општом анестезијом, тако да жена нема болове. Суштина поступка је да кроз 3-4 резове у абдомену, жене се уводе троцар - металне шупље цеви. Преко њих, затим унесите видео камеру и потребне алате. Један трокар служи за храњење гаса, што подиже перитонеум, што омогућава слободан приступ јајницима. Приступ хируршким интервенцијама, доктори се константно прате. Сама ексцизија се не врши скалпелом, који може случајно повредити околна ткива, али са благо електрокоагулатором или електронским ножем. Струја вам омогућава да одмах блокирате крварење, тако да нема потребе за додатним шавовима. Након ексцизије, уклоњена ткива се уклањају, а хирург одлијеже трбушну шупљину помоћу тампона убризганих кроз Троцар. Затим се уклања ваздух и сви алати.

Постоперативни период

Болне сензације након ресекције су практично одсутне. Да би се спречиле компликације и као додатни третман после ресекције јајника, жена узима антибиотике, а ако је потребно и лекове против болова. Недељу дана касније, сви шавови се уклањају, али за још седам дана идите на преливе како бисте их третирали антисептиком.

Компликације после ресекције јајника лапароскопија укључују анестезију акције, случајно повреде по троцарс администрације, васкуларна повреда, инфекција, серома или хематома, прираслице, постоперативне херниатион и грознице. Поред тога, након ресекције јајник може да повреди, али ускоро пролази.

Важно је знати

Природа је одредила да се десни женски јајник код жена развија више од левице. Ту је више фоликула, а циркулација крви је боља. ресекција оба јајникаЗбог тога је ресекција правог јајника у смислу накнадне концепције опаснија од ресекције левог јајника. Али чак иу случају ресекције "базичног" јајника, шансе за трудноћу достижу 70%, што је доста.

У оним случајевима када је неопходно минимално исцрпљивање ткива јајника, хирурзи прибјегавају клиничкој ресекцији јајника, јер је овај метод један од најомиљенијих.

Пре него што даје сагласност на такву операцију, неће бити сувишно да се испита неколико стручњака, слушају своје мишљење и наћи највише разумно решење за своју ситуацију, јер је шанса да постане мајка не треба пропустити у било ком узрасту.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 5 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: