Папига има раст близу кљуна

Папига има раст близу кљуна

Међу птицама које живе у стану, папагаји су чешћи од других. Уз одлично здравље, ове птице изгледају уредно, чисте и веселе. Пажљив став према вашем кућном љубимцу помаже власнику да уочава промјене у понашању свог одјељења на вријеме и тиме заустави појаву било које болести. Говорећи о кљуну, овај важан орган треба обично бити гладак. Због тога је појава плака и нагомилавање на његовој површини патологија.

Узроци раста у близини кљуна папагаја

  1. Кемидокоптоз.
  2. То је заразна болест узрокована сврабом. Болести су најугроженије за пилиће са ослабљеним имунитетом. Инфекција се може јавити кроз храну или контакт са зараженом птицом. Необрађене гранчице дрвећа, које су део природе, такође постају опасност. Цртање на кљуну валовитог папагаја је чешће за гриње него за друге врсте ове птице. Још један симптом шева је свраб.

  3. Присуство у кавезу оштрих предмета.
  4. Они могу повредити кљун, а као резултат - његову инфекцију и појаву надоградње.

  5. Неадекватно унос витамина А у тело.
  6. Узгој кукуруза од кљунова папагаја из тог разлога не наступа одмах. Они се примећују када је болест већ напредовала.

  7. Хормонске промене.

Како третирати надоградњу на кљуну папагаја?

Само квалификовани лекар може вам рећи зашто папагај има раст кљуна. Именовање ће зависити од дијагнозе. Са кемидокоптозом, на примјер, врло је важно ограничити приступ кисеоника болесном органу. У ту сврху користите разне масти (аверсектин, новертиноваиа). Третман птице је неприхватљив без дезинфекције и мера карантина. Са великим порастом, минерални додатци су дробљени, све што може нанети штету на кљун се уклања из ћелије.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: