Изрезани плафони

Изрезани плафони

Раније није било стретцх тканина, отисака фотографија, гипсаних плоча или ПВЦ панела. Украшење просторија вршено је искључиво природним материјалима у облику бријања или монтаже декоративних дрвених конструкција. Али и сада постоје познавалци еколошког стила, који више природном дрвету одликује украсе од полимера или хромираног метала. Овде желимо да укратко додирнемо употребу у дизајну изрезаних плафона, који су увек заинтересовали познаваоце лепоте.

Дрвени резбарени плафон

Вештачки резбарије од дрвета су обично повезани са сељачким сељацима или бојарским кућама, али се врло успешно користи у многим народним и историјским стиловима, као иу модерној декорацији. Наравно, обрасци у различитим земљама имају своје националне разлике, арапски мотиви су изузетно различити од цртежа који украшавају катедрале и палаче западне Европе. Несумњиво је и промена историјских епоха увек утицала на изглед накита.

Ако желите да украсите собу у стилу готике, пожељно је да користите религиозне мотиве и богат декор у златним нијансама. Барокно резбарење карактерише заобљен облик, глатка кривина, симетрија. Приликом креирања шаблона вриједи се одмакнути од строге геометрије претходне ере, што је изазвало свечану прехладу. Предивне собе изгледају у Емпире стилу, где су добродошли војни симболи. Зидови и изрезани плафони су украшени ловоровим вијенацима, декоративним детаљима у облику оклопа или оружја, разним амблемима на одговарајућем предмету. Резбарени предмети у рокочком стилу израђују се у виду винове лозе, украсних цвјетних вијенаца, покривених позлати и бронзом, постоји митолошка и еротска тема.

Изрезани плафони модерних материјала

Неколико сада самостално посједују технику резбарења, тако да је лакше користити завршне украсне плоче у декорацији. Слични празници се раде у специјализованим радионицама како би се наручили, прелиминарно направили у клијентовој кући сва неопходна мерења. Слични дизајни се састоје од основе и дрвених рељефних трака, који су узорци одабраног елегантног узорка. Плафонски панели направљени од стандардног дрвета имају правоугаоне или квадратне облике. Ова облога је прилично погодна за стилу земље, шеталиште, прованси, руски стил земље. Поред тога, стилски изрезани дрвени плафони са оригиналним осветљењем су врло добри у пословној канцеларији или библиотеци, они ће ову просторију претворити у врхунац вашег дворца или стана.

Изрезани плафони1 Изрезани плафони2 Изрезани плафони3
Изрезани плафони4 Изрезани плафони5 Изрезани плафони6
Изрезани плафони7 Изрезани плафони8 Изрезани плафони9
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

46 − = 42

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: