Еупхорбаце се граничи

Еупхорбаце се граничи

У планинама Северне Америке, постоји једнолодишња биљка. На пролеће ова биљка са заобљеним зелено-сивим листовима није приметна. Али до средине лета, грмље за млечне производе изгледају као елегантна украшена чипка због снежно бијеле ивице бракова. Није ни чудо што се зове "планински снијег", "рани снег", а понекад и "невеста". Цвијеће млијека је мало и неупадљиво.

Овај цвет се успешно користи у радним стазама и мјешовитим мјестима, ивицама и цвјетним креветима као позадини на којој ће се јасно видјети свијетле, а некад и некомпатибилне вишње. Еупхорбиа савршено се граничи са жутим, црвеним, наранџастим цвјетовима и зеленим украсним биљем.

Еупхорбиа резана - култивација и негу

Овај цвет је потпуно непреценљив и не треба много брига. Његове снежно бијеле капице могу се наћи свуда: на напуштеним креветићима на аутобуским станицама, бензинским станицама и на другим неочекиваним местима. Пропагирајући се само-сјемењем, шприц расте на било ком тлу. Једино што му се посебно допада је сунчева светлост.

  1. Ако одлучите да расте шприц на вашем месту, изаберите за њега сунчано место, на коме ће ова биљка изгледати нарочито спектакуларна и лепа. Цвет такође расте у пенумбри, али на тамним местима ће бити бледе и слабе.
  2. Земља за млијеко, апсолутно свако, али на плодној земљи, он, као ипак, било која друга биљка, постаје луксузнија. Цвјетњака не воли влажна, водоносна мјеста, па се избјегава слијетање високог нивоа подземних вода на локацији. Биљци не треба често заливање и савршено толерише сушу. Можете га оплођивати органским и минералним врховима.
  3. Еупхорбид граница практично није погођена штеточинама и изузетно је отпоран на болести. Када се бринете за млеко, требало би да знате да је сок од јако токсичан, тако да морате заштитити своје руке и не дозволити му да стигне на мукозне мембране.

Као домаћи цвијет се узгајају и друге врсте млијека, чија пажња се састоји у довољној освјетљености и врло ријетком заљењу. За затворене врсте су сукуленти: беж, плавичасто, глобосе, млијеко и многи други.

Репродукција млијека са границом

Најчешће пропагирају овај цвет с сечењем и семењем. Да вегетативно пропагирате биљку, исечите сечице и ставите их у воду. У овом тренутку млечни сок, који ће спречити корење, неће престати да се издваја. После тога сечице треба сушити на температури од око 25 ° и засадити у мешавини тла која се састоји од тресета и песка. Биљка ће се укорити око три недеље.

Да расте млечну масу која се граничи од семена, мора се посејати било касно у јесен или почетком прољећа. Приближно за десет дана има пуцања. Након појављивања првог стварног Третирање цвијећа цвијећаЛетаке треба одбацити. У отвореном простору, трансплантације се могу преносити тек након успостављања довољно топлог времена, јер младе биљке уопште не могу да поднесу мразе. С обзиром да су копривнице на маргини довољно велике, онда се садња садница између биљака треба оставити најмање 30 цм.

Шипка се узгаја и самим сећивањем, а биљке које су расле на овај начин су јаче и издржљиве од оних које се руше.

Окретање је врло брзо резано и до краја лета његови грмље понекад досегну висину од 80 цм. Цветање траје од средине лета до почетка мраза.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 74 = 75

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: