Да ли је могућа трансплантација ружа на јесен?

Да ли је могућа трансплантација ружа на јесен?

Сваки представник породице ружа може постати прави врхунац сваког врта. Разлози за његову трансплантацију могу бити многи: нове идеје о дизајну пејзажа, жеља да се пробије цвјетни врт на новом месту или, обратно, да се смири стари травњак. Најчешће се ангажују на трансплантацији рано пролеће, када је преживљавање културе најлакше. Али такође се дешава да је топла сезона већ иза ње, а трансплантација није извршена, али је апсолутно неопходна. Због тога се често многи вртларци интересују да ли је могућа трансплантација ружа на јесен.

Да ли је могућа пресађивање вртне руже на јесен?

Заправо, садење руже у јесен није само могуће, већ има чак и мноштво предности. Ако се поступак спроводи благовремено, грмица баштенског козметичара ће имати времена да се укорени пре доласка мраза. Обично, током трансплантације у ово доба године, болести које су типичне за аклиматизацију на новом месту, руже се не појављују. Због тога нема додатног фактора слабљења биљке.

Најлакши начин је пребацивање "премештања" у нову област садница и младих ружа у доби од две до три године. Ако говоримо о томе да ли је могуце трансплантирати одраслу ружу на јесен, онда све зависи од стања самог грмља. Ако је слаб и слаб, пресељење на ново место може једноставно "завршити" биљку. Па, јак ружичасти грмље не би требало да се плаши трансплантације. Једино је могуће с самим процесом трансплантације.

је ли могуће трансплантирати круту ружу у јесен?

Чињеница је да одрасла ружа има врло добро развијен корен систем. Када се користи трансплантација метода претоварања, када се биљка преноси заједно са земљаним комадом. У случају руже, када је корен велики, повлачење тешке и обимне груди вјероватно неће бити све.

Ако говоримо о различитим врстама, скоро све руже трпају трансплантацију. Узгред, да ли је могуће пресадити за пењање порастао у јесен, биљка одраслих није лако да копају, јер њени корени до дубоко у земљу. Са младим грмом биће лакше.

Па, печене руже су засадене само на пролеће.

Када је потребно трансплантирати руже у јесен?

Ако говоримо о временском опсегу који је оптималан за трансплантацију руже, прва половина септембра најбоље одговара. Ово се односи на регионе у средњем опсегу. На местима са оштром и раном зимом, ружа се још увек засади у пролећној сезони. У јужним регионима трансплантација може бити изведена до првог октобра. Али ово је прикладно ако прогнозери времена обећавају касну јесен.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

11 + = 12

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: