Цацтус Мамиллариа

цацтус маммилиа

Кактуси су прилично бројни род, запањујући у својој разноликости и својственој лепоти. Посебно истакнут кактус Маммилариа, који се од других представника "трња" разликује присуством бројних папила на стаблу. Као и сви кактуси, цвет се не може назвати превише захтевним, међутим, када га расте, морате знати основе неге кактуса "Мамилија".

Како се бринути за кактус Маммилиа мик?

Под Маммиллариа мик не значи одређену врсту кактуса и трновит цвећа име сетова продају у Фловер Боутикуе. Уз ове врсте Кактус "Маммиллариа" многи, најпопуларније - а "Маммиллариа Вилд" са цилиндричним стаблу и зависним централним бодљи, "Маммиллариа пролиферативне" са више стабљике, "Маммиллариа прицкли" и "Маммиллариа одличан" са кугличним стабљике, и многи други.

Иначе, брига за све врсте уопште је слична. Пре свега, посуда са биљком треба ставити у добро осветљено место. У супротном, ако нема светлости, цвет ће постати ружан горе. Маммиллариа није само љубитељ светлости, не толерише температуре испод + 12 ° Ц. Заливање кактуса је посебна тема. За цвет, фатални вишак влаге, гњечити. Због тога се умерена вода Мамилариа као земља кома исушује. Имајте на уму да у зими биљка уопште не треба залијевати! Током топлијих месеци, спреј бранио кактус воду и не заборави да ђубриво као течно ђубриво за сочан биљака сваке две недеље. Ако је могуће, излијепите лонце са лупим љубимцима на улици у лето.

Цветање кактуса Маммилариа - ово је обично резултат одговарајуће неге. Цвеће се обично појављују у пролеће на врху стабла, мале су и велике. Након цветања, појављује се бобица с семењем.

Земља и садња

како се бринути за мамилију кактуса

Маммиллариа захтева земљиште са одличним особинама одводњавања. Најлакши начин да се купи у продавници готове подлоге за кактуса, али можете направити своје руке, мик у једнаким пропорцијама лист, травнате земље, крупног песка, као и додавањем мало цигле мрвице. Узгред, одлазак након куповине кактуса Маммилариа подразумева поникавање у посуду. Контејнер треба да буде широк, али не дубок, са дренажним отворима. Следећа трансплантација се врши сваке године у првој половини пролећа. Вртлог треба оставити двије седмице на тамном мјесту и не заливати првих седам дана.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

81 − = 74

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: