Језеро Схира – рекреативни дивљач

језеро Схира рекреативни дивљач

Не постоји бољи начин за обнову снаге и ресетовање негативног акумулираног за годину, него за одмор на прелепом и еколошки чистом мјесту. Чудно како изгледа, није неопходно потрошити пуно новца на такав одмор - идеално се можете опустити са дивљаком, на примјер, на језеру Схира, у Кхакассиа.

Где је Лаке Схира?

Један од најчистијих и најлепших акумулација земље, Језеро Схира налази се између Краснојарск (340 км) и Абакана (160 км). Само два километра од језера је станица истог имена. Постоји неколико начина да дођете до језера Схира. Прва од њих је да се користи пруга и купи карта за један од возова који заустављају на станици Схира. Возови до ове станице редовно се шаљу из Краснојарск, Москва, Томск, Омск, Кемерово и Новосибирск. Затим можете наставити пешице или узети аутобус, који ће вас одвести до одредишта. Други начин је купити карту за авион до Абакана, а затим се пребацити у аутобус или узети такси. Трећи начин је повратак на пут колима. Пут, иако неће бити близу, али прилично занимљив.

Где се насељавати на језеру Схира?

Да бисте се одморили на језеру Схира, оставили сте само пријатно искуство, морате изабрати право место за камп. За смештај кампова, можете одабрати јужне, сјеверне или западне обале језера Схира. За почетнике најбоље је организовати паркинг на јужној обали језера, где постоји извор свеже воде, а продавнице хране налазе се на пјешачкој удаљености. Они који се не плаше потешкоћа, а који на одмору сањају о усамљености, вреди се усредсредити на сјеверну обалу - понекад је мокар и људи на њему су много мање. Осим тога, на сјеверној обали нема извора за пиће, што значи да ће воду за пиће и домаће потребе бити узете са собом.

где постоји шира језера

Друга опција за постављање кампа је у близини језера Учићи. Најчешће, туристи се одлуче паркирати језеро Уцхицхие-2, пошто је прилично плитко и вода у њој добро се загреје. Када бирате ову опцију, воду за пиће такође треба водити с вама.

Риболов на језеру Схира

Планирање дивљачи на језеру Схира, не очекујте да лови - вода у језеру је толико минерализирана да риба у њој једноставно није пронађена. Али пливање у језеру није само пријатно, већ и веома корисно за здравље, јер његове воде садрже много корисних микроелемената.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 2 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: