Јагоде са шећером за зиму без кувања – најбоље идеје за прављење сировог џема и бобица мраза

Јагоде са шећером за зиму без кувања - најбоље идеје за прављење сировог џема и бобица мраза

Када се третирају топлотом, јагодице губе знатан део витамина и вриједних својстава, па се препоручује да се барем делимично сакупљају у свежој форми. Јагоде са шећером за зиму без кувања, скупљене према једном од проверених рецепата, постаће најбоља витаминска деликатеса у офф-сезони.

Како припремити јагоде шећером?

Да би сировина јагоде са шећером, да се не само корисни, али и укусан, треба да знате сложеност својих решетака за дугорочно чување на традиционалан начин или помоћу више оригинални доказану технологију.

 1. Пре него што започнете било који рецепт, бобице морају бити темељно испране и уклонити сепале са стабљима.
 2. Припремљене јагоде се шире на пешкир и добро суше.
 3. Маса бобичастог муља се подразумева на било који погодан и приступачан начин: окретање у брусилици за месо, млевење у блендер или га само гнетите толсталком.
 4. Допуните базу са базом јагоде са шећером, мешајте и, ако је то предвидјено рецептом, оставите неко време, уз мешање повремено, да раздвојите сок и растворите слатке кристале.
 5. Добијена маса се шири у стерилизиране тегле, затворене су слободно са поклопцима.
 6. Јагоде са шећером, припремљене за зиму без кувања, треба чувати у фрижидеру, у подруму или на другом хладном месту.

Јагоде су обрисале шећером - рецепт за зиму

јагоде пирене рецептом шећера за зиму

Најједноставнији основни рецепт заготовки даје одличне резултате и омогућава вам да добијете највише користи и истовремено укусна деликатес, који се може једноставно шире на парче хлеба или једу мало шећера са чајем. Припрема свеже јагоде шећером за зиму је основна, без икаквих непотребних проблема.

Састојци:

 • јагоде - 1 кг;
 • гранулирани шећер - 1,5-2 кг.

Припрема

 1. Свеже јагоде исперите, чисте, суве.
 2. Маса бобице се бори на било који приступачан начин, помешан је са шећером и постављен у сувим, стерилизованим претходним посудама.
 3. Покривач обрадити капроном куваним поклопцима.
 4. За складиштење јагода, пире са шећером ставља се на полицу фрижидера или у подрум.

Јагоде у свом соку са шећером

јагоде у свом соку са шећером

Јагоде са шећером за зиму без кувања могу се припремити и целе бобице. У овом случају, припремљена морска брашна се сипа у слојеве шећера и остави да одваја сок. Боље је пустити да се јагоде пију током ноћи или најмање осам сати, временом мешајући садржај суда како би максимизирао растварање слатких кристала.

Састојци:

 • јагоде - 1 кг;
 • гранулирани шећер - 1-1,5 кг.

Припрема

 1. Опране бобице ослобађају стабљике репом, заспију са шећером у погодном суду.
 2. Након што се јагода с шећером инфузија и спусти сок, упакован је у пажљиво стерилисане суве тегле, прекривене куваним поклопцима и послате у складиште у фрижидеру.

Јагоде кроз млин за месо са шећером

јагоде кроз млин за месо са шећером

Савршено се задржавају током године јагоде, окренуте шећером на следећем рецепту. Важно је одабрати зреле, али не оштећене бобице за жетву без знакова оштећења и знакова кварења. Метални делови брусилице за месо који долазе у контакт са јагодама током млевења, морају се кувати 15 минута и осушити.

Састојци:

 • јагоде - 1 кг;
 • гранулирани шећер - 2 кг.

Припрема

 1. Свеже јагоде су сортиране, опране, очишћене и прослеђене кроз стерилну брусилицу за месо.
 2. Маса здробљене бобице је комбинована са шећером, помешана, проширена у стерилизоване контејнере, испуњавајући их на вјешалицама.
 3. Налијте слој шећера на врху бобичасте масе до врата тегле, покривајте контејнере куваним поклопцима, ставите на полицу хладњака за складиштење.

Јагоде у блендер са шећером

јагоде у блендер са шећером

Посебно је укусна пире јагода са шећером за зиму. За разлику од претходних варијација у овом случају, бобице су здробљене заједно са шећером, који у току обраде уређај има времена да се делимично или потпуно раствара. Добијена количина је сама по себи укусна или ће бити одличан додатак палачинима, фриттерима или другим слатким јелима.

Састојци:

 • јагоде - 1 кг;
 • гранулирани шећер - 1,5 кг.

Припрема

 1. Припремљени испрани, опрани, сушени и ољуштени бобице се мешају у посуду са шећером.
 2. Обрадити резултујућу масу помоћу мијешача за урањање или га млевати у посуду стационарног уређаја. Нога апарата или посуде се кувају и осуше пре употребе.
 3. Посути слатку масу бобице на стерилним контејнерима, покрити поклопцем, плутом.

Јагода је пала са шећером - рецепт

јагода је пила рецептом шећера

Дробљене јагоде са шећером за зиму ће задовољити љубитеље празнина са хетерогеном текстуром. Јагоде током механичке обраде с толсталком или виљушком делимично су срушене и осјећају се употребом слаткиша. Овај метод је можда најтежији, али резултат је вредан труда.

Састојци:

 • јагоде - 1 кг;
 • гранулирани шећер - 1,5 кг.

Припрема

 1. Припремљене бобице гнетене дробљењем или виљушком, ставити у посуду, прекривену шећером, мешати, оставити неколико сати, од времена до мешања.
 2. Затим су јагоде у шећеру без кухања постављене на стерилне посуде, покривене поклопцима и послате на складиште на хладном.

Боровнице и јагоде са шећером

боровнице и јагоде са шећером

Одличне комшије су боровнице са јагодама, протрљане шећером. Вриједност резултирајуће греде је очигледна и, кориштењем таквих деликата редовно зими, не можете само јачати имунолошки систем, већ и значајно побољшати стање мрежњаче. Изненађујуће је и укус карактеристике слаткоће.

Састојци:

 • јагоде - 0,5 кг;
 • боровнице - 0,5 кг;
 • гранулирани шећер - 1,5 кг.

Припрема

 1. Боровнице и јагоде су сортиране, помешане са шећером и мљевењем са потопљеним мешачем или у стационарном посуду.
 2. Добијена маса слатке бобице је постављена на сувим, пре-стерилизованим контејнерима, чврсто покривеним поклопцима и постављеним на полицу хладњака.

Јагоде са јагодама пире са шећером - рецепт

јагода са рецептом од јагода са шећером

Јагоде са шећером за зиму, припремљене према следећем рецепту, нису мање укусне и апетитоване. У овом случају, шумске бобице комбинују се са јагодама, што је приступачније и може у потпуности замијенити недостајући дио јагодичастог јагодичастог воћа, који се увијек не може сакупљати у жељеној количини.

Састојци:

 • јагоде - 0,5 кг;
 • Јагода - 0,5 кг;
 • гранулирани шећер - 1,5-2 кг.

Припрема

 1. Јагоде, попут јагода, опране, ослободите педицеле са сепалама, расклапају се на пешкиру и осуше.
 2. Дробити бобичасту масу на било који приступачан начин, мијешати добијену базу шећером и одвијати га преко сувих, стерилисаних тегли.

Како замрзнути јагоде шећером за зиму?

како замрзнути јагоде са шећером за зиму

Ако у замрзивачу постоји слободан простор и не оставља жељу да добије мање слатко посластице, онда је најбољи рецепт за припрему следећи рецепт. Јагоде замрзнуте шећером ће у потпуности задржати своја својства, остати свеже по укусу и угодне у текстури. Делимично или у потпуности можете замрзнути бобице или шећерно пуњене узорке целог јагодичастог воћа.

Састојци:

 • јагоде - 1 кг;
 • гранулирани шећер - 500 г.

Припрема

 1. Јагоде се испирају, чисте, раширјују на пешкир и остављају да се потпуно осуше од капи влаге.
 2. Ако је пожељно, бобице су дробљене све док се не добије жељена текстура, помешани са шећером и упаковани у пакетне пакете, контејнере или друге контејнере.
 3. Пошаљите радни предмет у складиште у замрзивачу.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: