Који су витамини у купини?

шта су витамини у купини

Благове расте у многим регионима Русије и сусједних земаља и познато је, можда, свакој особи. Осим огромног укуса у купини садржи велики број витамина и елемената у траговима, корисним за људско тело.

Који су витамини садржани у купини?

Пре свега, купина је богата витаминима А и Ц. Витамин Ц помаже у јачању имунитета и побољшању здравља, а витамин А има благотворан ефекат на вид и бит ће врло корисно за оне који често морају да се оптерећују својим очима. Екстракт Блацкберри-а се често налази у средствима за побољшање вида у комбинацији са другим корисним биљкама.

Још једна купина може се похвалити витаминима Е, Б1, Б2 и ПП. Ако говоримо о микроелементима, у овој боби можете наћи калијум, магнезијум, фосфор, манган и бакар.

Зашто је купина корисна за прехладу?

Сигурно не знају сви који витамини садржи купина, и шта су корисни за вирусне болести. Ова бобица, као и малине, може послужити као антипиретички агенс, тако да се украден лист од купина пије хладно. Важно је пити ову воду са водом, чија температура није већа од 70 степени, у супротном ће изгубити све лековите особине. Поред антипиретичких својстава, купина уклања упале и помаже телу да се опорави.

Утицај купина на људско тело

Одлучивање овог бобица неће бити штетно за било кога, јер његови лекови и регенеративна својства нису ограничени само на лечење прехладе. Чињеница је да витамини који се налазе у купуси могу олакшати живот људима који пате од болести жучне кесе, желуца и црева. Ова бобица побољшава метаболизам и даје лако лаксативан ефекат.

Према научним истраживањима, купина помаже у регенерацији крвних зрнаца, успорава старење. Чак постоји и увјерење да помаже у борби против рака и враћа ћелије тела.

Дакле, очигледно је да купина није само укусна бобица, већ има и бројна лековита и лековита својства која су неопходна за особу.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 8 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: