Који су витамини у грожђима?

који витамини у космичи

Кужарнице, или тзв. "Сјеверно грожђе", су вишегодишње грмље са јединственим бобицама, које су, заузврат, компромис између укусног и корисног. Сазнавши шта су витамини у језерима, схватићете зашто до данас, ове бобице се користе за борбу против различитих болести, али пре свега, повезаних са трактом хране, крвним обољењима и поремећајима жучних канала.

Који се витамини налазе у космичи?

У космосу пуно различитих витамина и микрохранила:

  • велика количина витамина Ц - око 50 мг - нећете бити изненађени што ова супстанца значајно помаже нашим имунитетом у борби против прехлада са грипом попут катастрофа;
  • витамин А и његов провитамин, каротен - и то је добро познати асистент у борби против ноћног слепила;
  • значајна количина витамина Б одговорних за синтезу енергије од глукозе, нервне активности, исхране мозга;
  • Такође у космосу је лако пронаћи - рутин, органске киселине, фосфор, натријум, магнезијум, јод, флуор, цинк итд.

Тамне бобице садрже витамин П и пуно пектина, чији задатак је уклањање тешких метала и вишка радиоактивних једињења из људског тијела. Једна од главних карактеристика космоса је јачање крхких крвних судова и заштита од унутрашњих и спољашњих крварења.

Оглас, који витамини садрже оглечиво, у сваком случају не можете заборавити на различите фазе сазревања бобица. Некоме воле зелене, жуте боје космоса - имају висок садржај органских киселина, али ако мало чекате и дају бобицу да постане љубичаста-љубичица, то ће такође повећати садржај витамина Р.

Кужарци су извор гвожђа, који помаже код анемије и повећава ниво еритроцита у крви. Састав бобице је богат танинима. Зрели плодови од космоса садрже серотонин, вечни борац са туморима у тијелу, па и, наравно, природни антидепресиви.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

40 + = 49

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: