Алкохол и исхрана

алкохол и исхрану

Ако сте имали времена да прочитате више од десетак описа дијета, вероватно сте приметили заједничку особину - алкохол током дијете, по правилу, строго је забрањен. Зашто постоји ова забрана, а шта ће се десити ако се крши ова забрана, анализирамо у овом чланку.

Зашто алкохол без дијета?

Да би се одлучило да ли се алкохол може узети са исхраном, вреди се окренути суштини дијететских производа. У највећем броју случајева, сви системи за смањење телесне тежине се заснивају на чињеници да ограничавају количину конзумираних калорија. Калорије су јединице које указују колико енергије даје одређена храна. Ако тело троши мање калорија него што је то са храном, вишак ће се увек акумулирати у облику резерви масти. Ако се калорије уђу мање него што је потребно, тијело почиње да разбија масноће да ослобађа енергију за живот.

Лако је разумети како алкохол утиче на исхрану, с обзиром да је то изузетно висококалорични производ. Осим тога, она даје празне калорије, које не учествују у метаболизму. Зато је алкохол и исхрана некомпатибилна: не једете довољно да не добијате додатне калорије и конзумирате масноћу, а алкохол испоручује тело празним калоријама, а масни наслови се не растављају као резултат.

Каква врста исхране може бити алкохол?

Постоји исхрана актера, чија суштина сведена на употребу ниско калоричне дијете дневно. У неким данима је прописано да једу само сир и пију само суво вино. Нутриционисти не одобравају такву исхрану, с обзиром да је опасан по здравље.

Лидер у калоријама међу алкохолом је слатки ликер који садржи до 350 зашто не може алкохол са дијетамакалорија на 100 г. Ако га користите у малим количинама како бисте побољшали укус и укус посуђа, то неће утицати на слику на било који начин.

Алкохол и исхрана: садржај калорија

Прво што треба урадити је да се одрекнемо слатких ликера. Не препоручује се и јака духова (виски, водка, рум, коњак, џин, ракија, утврђено вино). На 100 грама има 220-250 калорија, што је једнако прженим јајима два јајета.

Преостали индикатори такође нису охрабрујући: у вермоутху 180 кцал, у шампањцу - 120, у полуслатном вину - 100 кцал, иу сувом вину - 60-85 кцал. У екстремним случајевима можете пити мало посљедњег пића.

Пиво, иако има од 30 до 45 калорија на 100 грама, али је пијан у великим дозама. У типичној бочици од пола литра, од 150 до 250 калорија.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

70 − 66 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: