Јам од црне чоке – добар и лош

џем од црне чоколаде добро и штете

Многи чак и не знају да у близини њихове куће стварно благо расте - шљива. Јуици бобице са пријатном киселости се користе у кувању разних јела, укључујући за припрему џемова, који није само укусна, већ и корисна.

Предности и штетности џема од црне чоке

Композиција бобица обухватају фруктозу, глукозу, каротин, витамине, минерале, пектине, танине, итд Чак и након термичког третмана, многи супстанце се чувају. Да би доказали особине ове биљке, изведени су многи експерименти.

Коришћење џема од црне чоке:

  1. Састав бобица садржи пуно јода, па се препоручује да имамо људе који заморити, суочени са крварења десни и других проблема у вези са недостатком јода.
  2. Воће садрже пуно пектина који могу очистити тело тешких метала и других штетних супстанци. Поред тога, они имају позитиван ефекат на дигестивни систем.
  3. Сазнајте ако џем Аронија је корисно, вреди напоменути да је препоручљиво за особе са ниским киселости, јер се састоји од органских једињења која олакшавају процес варења. Ако се, током изврстан оброк да поједе мало гужву, могуће је да се избегне осећај тежине, и друге проблеме.
  4. Сладкост има позитиван утицај на активност нервног и кардиоваскуларног система.

Важно је знати не само употребу џемовог роба ровендера, већ и његових контраиндикација. Немогуће је јести је хипотоничном, јер се притисак озбиљно може испустити. Дермални дерматитис може довести до гастритиса, чирева и честих поремећаја цревних ћелија, као и повећаног коагулације крви и дијабетеса. Не искључујте могућност индивидуалне нетолеранције.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 73 = 78

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: